Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODACI ZA PROŠLU GODINU

Ovakvih je slučajeva u Njemačkoj sve više: 'Postoji znatno više prijevara'

Euro - nova službena valuta u Republici Hrvatskoj
Davor Puklavec/PIXSELL
07.02.2024.
u 21:44

Postoji znatno više prijevara s minimalnom satnicom - mišljenja je zastupnik Victor Perli koji je i zatražio podatke ministarstva

Iako je minimalna satnica regulirana u Njemačkoj, ona se ne poštuje uvijek, što potvrđuju i podaci njemačkog nadležnog Ministarstva. Kako navodi Fenix Magazin, prošle se godine kontroliralo manje tvrtki nego godine prije, ali se zato povećao broj istraga o kršenju zakona - i to na 7.249. 

U 2022. istraga je bilo 5.898, što je znatno manje, a vjeruje se kako se broj povećao upravo zato što se i s 1. listopadom 2022. povećala minimalna satnica na 12 eura.

- Postoji znatno više prijevara s minimalnom satnicom - mišljenja je zastupnik Victor Perli koji je i zatražio podatke ministarstva. Minimalna satnica je u međuvremenu još malo rasla te trenutno iznosi 12,41 euro bruto. Prema brojkama, otprilike jedna od šest kontrola dovela je do pokretanja postupka protiv poslodavaca.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO Burna rasprava zbog Turudića. Oporba na kraju napustila Sabor: '...zabili ste zadnji čavao u lijes!'

Euro - nova službena valuta u Republici Hrvatskoj
1/57

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije