Radikalni imam povezan s pokoljem u Fort Hoodu ubijen u Jemenu

awlaki
reuters
24.12.2009.
u 12:36

Anwar al-Awlaki ubijen je u zračnom napadu na skup više od 400 visokih dužnosnika Al-Qa'ide organiziran u gradu Wadi Rafahu na istoku zemlje.

Vjeruje se da je radikalni muslimanski imam Anwar al-Awlaki povezan s nedavnim pokoljem u američkoj vojnoj bazi Fort Hood poginuo u zračanom napadu izvedenom na Al-Qa'idu u Jemenu. Napad je izveden nakon što je Al-Qa'ida organizirala sastanak više od 400 visokih dužnosnika ove terorističke organizacije u gradu Wadi Rafahu na istoku zemlje.

- Pretpostavlja se da je Awlaki mrtav - izjavio je za Reuters neimenovani jemenski dužnosnik.

Awlaki je često elektroničkom poštom kontaktirao s američkim majorom Nidalom Malikom Hassanom koji je pucajući u nenaoružane vojnike u vojnoj bazi Fort Hood ubio 13 i ranio 30 osoba. Prije nepunih mjesec dana Alwaki je na televizijskoj postaji Al-Jazeera izjavio da je osobno dao dopuštenje za napad u bazi.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
17:18 24.12.2009.

Al ovi lazu. Pokolj u Fort Hood-u su izvrsila trojica ispranih mozgova iz programa MK Ultra koji se oteo kontroli. Dvojica su ubijena, a treci je prezivio. Ni jedan od njih trojice nije imao pojma sta radi ni za koga, oni su posluzili kao bio-kiberneticki roboti, ali taj Hi tech je jos u razvoju i desavaju se propusti. Ovaj cedo sa slike nema nikakve veze sa CIA-inim Hi tech projektima!

MM
Mladen Miletić
18:00 24.12.2009.

Anwar al-Awlaki ubijen je u zračnom napadu , Hvala Baraku (ne barabi ) Huseinu ! Konačno demokratija sada da i tamo zavlada...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije