Omišalj

Radnici Dine prosvjeduju ispred tvornice tražeći isplatu plaća

dina (1)
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/5
01.07.2012.
u 11:26

Već sedam mjeseci radnici Dine u sastavu Dioki grupe nisu dobili plaće koja im je obećana od prodaje dijela imovine.

Od danas više nitko neće moći ući niti izaći iz Dine, kazao je jutros Alfredo Davanzo, predsjednik Radničkog vijeća Dine Petorkemije Omišalj objasnivši da će tako ostati dok ne dobiju odgovor Vlade hoće li se njihova situacija konačno razriješiti.

Naime, već sedam mjeseci radnici Dine u sastavu Dioki grupe nisu dobili plaće koja im je obećana od prodaje dijela imovine. Traže da Vlada omogući realizaciju konkretnih ugovora, a koje Uprava ne može potpisati zbog neriješenog vlasničkog statusa. Radinci Dine jutros od 8 sati blokirali su ulaz u pogone Dine, kažu kako više ne mogu čekati. Akcije se provode prema odlukama skupa radnika održanoga 14. lipnja kada je odlučeno da će čekati do 1. srpnja, a potom krenuti u demontažu postrojenja i prodaju dijelova u staro željezo kako bi namirili neisplaćene plaće. Od demontaže su zasada odustali, no odlučili su se za blokadu ulaza. Ministar financija Slavko Linić jučer je kazao da će Dina i Dioki morati u stečaj jer ni nakon sedam mjeseci pregovaranja nisu uspjeli pronaći niti jednog investitora koji bi uložio 15 milijuna eura u pokretanje proizvodnje.

Ključne riječi

Komentara 14

DO
doktorica
11:56 01.07.2012.

nek se jave HDZ-središnjici-tamo su se dijelili novci....

MA
malamlak
12:29 01.07.2012.

Nek im vrati Jospoivć barem onih dvjesto i nešto tisuća koje je dobio od Ježića za predizbornu kampanju! Njemu to ne bi trebao biti porblem ionako od zamparenja ubere godišnje toliko. Jesu mu financirali kmapanju a sigurno su ga ii zaokružili na listiću, ne samo njega nego i crvene kmere , tražili su imaju! Ta ne će valjda protiv svojih!

PP
Peter Petrovic
11:47 01.07.2012.

kad jos uvjek ne shvacate ko vam je kriv sto ne dobivate placeni svoj rad ,onda ni ne zasluzite. zar ne vidite gdje su gomile novca ovi su vam krivci i od nji trazite 15 godina su nas krali ii nismo bili u stanju vidjeti ispred nosa ali zato sada znamo traziti od ove vlade da rijese sve probleme kroz noc.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije