ODLUČENO

Radnici zavarili ulazna vrata i podnijeli kaznene prijave

15.02.2002.
u 00:00

* Prijava i protiv Ante Vlahovića i Franje Lukovića, direktora TDR-a i Zagrebačke banke

SLATINA - Pritiješnjeni strahom od otkaza i zatvaranja poduzeća "Duhan", jedinog nezavisnog proizvođača duhana u Hrvatskoj, zaposlenici, koje su dosad obećanjima da će riješiti njihov problem izigrali političari bivše i sadašnje vlasti, jučer su se odlučili na nesvakidašnji korak - zavarivanje ulaznih vrata poduzeća.

- U naše poduzeće od danas će se moći ući samo kroz vrata kojima se upravlja iz portirnice, a ulaz ćemo dopustiti prijateljima, partnerima i USKOK-u. Svi zaposlenici postat će Stožer za obranu opstojnosti poduzeća, a radnici su danas jači nego ikad. S radošću priopćujemo da je 11. veljače ove godine u Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala zaprimljena naša kaznena prijava protiv Ante Vlahovića, predsjednika Uprave TDR-a, nepoznatog direktora "Auctora" d.o.o. iz Zagreba, Stipe Hrkača, bivšeg direktora HFP-a, Mije Lorkovića, direktora "Kolosa" iz Duge Rese, Franje Lukovića, predsjednika Uprave Zagrebačke banke, Milana Vončine, odvjetnika iz Zagreba, Vlade Drvenkara, direktora "Viržinije" d. d. Virovitica i Krešimira Starčevića, zamjenika predsjednika HFP-a. Ovdje se brani Slatina i nećemo se povući. Ovu smo tvrtku sami stvarali i nećemo je predati do samoga kraja - poručio je u ime radnika Marinko Rakitničan, predsjednik Radničkog vijeća poduzeća "Duhan".

Duhanci su odbili pobliže objasniti kaznenu prijavu, ali kako doznajemo, u "Duhanu" sumnjaju da su navedene osobe zloporabom ovlasti i štetnim ugovorima oštetile i uništile to poduzeće koje je danas samo državi dužno tridesetak milijuna kuna. UHDDR i Hvidra Slatine jučer su poručili da sa zavarivanjem vrata nemaju nikakve veze, ali da i dalje ostaju u fizičkoj zaštiti poduzeća do pravomoćnosti sudskih presuda o novim vlasnicima tvrtke.

Dragutin Šantoši

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije