SINDIKATI: 'BARBARSKO IZRABLJIVANJE'

Radnik iz Indije preminuo u Italiji nakon što je ostavljen na cesti s odsječenom rukom

Poljoprivredni radovi na području Brezovice
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
20.06.2024.
u 13:27

"Ostavljen je na cesti kao vreća krpa, kao vreća smeća... unatoč tome što je njegova supruga molila poslodavca da ga odveze u bolnicu", rekla je Laura Hardeep Kaur, glavna tajnica jedinice sindikata Flai Cgil

Sindikalac u Italiji pozvao je na prestanak "barbarskog izrabljivanja" radnika nakon što je poslodavac ostavio ozlijeđenog stranog radnika iz Indije na cesti. Satnam Singh (31), ozlijeđen je u ponedjeljak dok je radio na strojevima na farmi u Latini, ruralnom području u blizini Rima s velikom zajednicom indijskih imigranata, prenosi The Guardian. Singh, koji je sa suprugom došao u Italiju prije tri godine, navodno je ostavljen s odsječenom rukom na cesti ispred svoje kuće u Borgo Santa Maria. 

Policija je objavila da ih je pozvala njegova supruga, nakon čega su po Singha poslana ambulantna kola da ga prevezu u bolnicu San Camillo Forlaini u Rimu, gdje je u srijedu preminuo od ozljeda. Njegov talijanski poslodavac je pod istragom za ubojstvo iz nehata, kršenje sigurnosnih propisa na radnom mjestu i nepružanje pomoći. Prema prvim istragama, Singh je radio na stroju za umatanje plastičnih valjaka pričvršćenom na traktor kad se dogodila nesreća. 

"Užas nesreće je činjenica da je, umjesto da bude spašen, indijski poljoprivredni radnik bačen je u blizini svoje kuće", za Il Giorno je rekla Laura Hardeep Kaur, glavna tajnica Frosinone-Latina jedinice sindikata Flai Cgil. "Ostavljen je na cesti kao vreća krpa, kao vreća smeća... unatoč tome što je njegova supruga molila poslodavca da ga odveze u bolnicu. Ovdje se ne suočavamo s ozbiljnom nesrećom na radnom mjestu, što je samo po sebi već alarmantno, suočeni smo s barbarskim izrabljivanjem. Sad je dosta."

Talijanska ministrica rada, Marina Calderone, osudila je "istinski čin barbarstva" i nada se da će odgovorni biti kažnjeni. "Indijski poljoprivrednik radnik koji je doživio ozbiljnu nesreću na selu u Latini i bio napušten u vrlo teškim uvjetima... je umro", rekla je u parlamentu. 

VEZANI ČLANCI:

Ministar poljoprivrede, Francesco Lollobrigida, u četvrtak je rekao da je vlada Giorgie Meloni "na prvoj liniji u borbi protiv svih oblika izrabljivanja radne snage", te je dodao da je "ovo tragedija koja nas ne smije ostaviti ravnodušnima i koju treba do kraja rasvijetliti." Demokratska stranka lijevog centra (PD) osudila je postupanje prema tom čovjeku kao "poraz za civilizaciju", istovremeno pozivajući vladu da poduzme korake kako bi se Italija oslobodila takozvane "agro-mafije", koja reketira migrante. 

GALERIJA Vatrogasci se cijelu noć borili protiv vatrene stihije u Zaprešiću, evo što je ostalo


Poljoprivredni radovi na području Brezovice
1/47

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije