Udar na kućanstva

Rajčice su skuplje do 45 posto, a banane 25 posto

rajcice
Arhiva VL
25.04.2010.
u 19:03

Rajčice, koje se inače na tržnici Kvatrić u Zagrebu prodaju po cijenama od deset do dvadeset i pet kuna, u supermarketima su poskupjele gotovo 45 posto.

Cijene rajčica, banana i Ledovih ribljih proizvoda prošlog su tjedna drastično porasle, piše portal Supermarketi.

Rajčice, koje se inače na tržnici Kvatrić u Zagrebu prodaju po cijenama od deset do dvadeset i pet kuna, u supermarketima su poskupjele gotovo 45 posto. Tako, primjerice, u Mercatoru stoje 17,90 kuna, a u Konzumu se mogu naći za 18,99 kuna.

Banane, kojima se u supermarketima cijena prosječno povećala čak 25 posto, u Konzumu se prodaju za 8,99 kuna, a na tržnici stoje dvije do tri kune manje. Cijena Ledovih lignjuna, kolutića i krakova prosječno se povećala 22 posto.

U Intersparu im je cijena u samo tjedan dana skočila za jedanaest kuna, odnosno 73 posto! U Mercatoru trenutačno stoje 24,82 kune, a u Kauflandu 16,49. Rast cijena u supermarketima bilježi i žuti luk – gotovo jedanaest posto. U Konzumu je pak cijena tableta calgonit quantum finish dvadeset kuna viša nego prije tri tjedna pa sad stoje 89,99 kuna.

Komentara 13

OB
-obrisani-
20:19 25.04.2010.

konzum je baš za glupe ljude koje se vara vrlo efektivno sa agresivnom kampanjom par sniženih proizvoda koji su svojom kvaliteteom blago rečeno štetni za zdravlje varaju ljude

MA
maklin
19:46 25.04.2010.

Te rajčice se toliko umjetne da ih je užas jesti. Ne kupujem ih već duže vrijeme, tu \"umjetninu\" ne bih pojeo da mi daju badava. Okus im je ne loš nego katastrofa, ništa drugo za očekivat od genetike aka GMO-a.

RI
riječanka
11:27 26.04.2010.

pa ako su poskupile \"samo\" rajčice i banane, onda je nama super.....ups autori?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije