Na svečanosti u Splitu

Ostojić citirao Tuđmana: Bez Tita ne bi bilo Hrvatske

Split
Foto: Tino Juric/PIXSELL
1/4
13.04.2015.
u 16:58

Na svečanosti u Splitu obilježeno je 70 godina od formiranja Narodne vlade Federalne Hrvatske

Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova i izaslanik premijera Zorana Milanovića, na svečanosti obilježavanja 70. obljetnice formiranja Narodne vlade Federalne Hrvatske u Splitu 1945. u svom je govoru citirao dr. Franju Tuđmana i njegovu izjavu kako bez Tita i antifašističke borbe ne bi bilo današnje Hrvatske.

– Split nije odabran bez razloga. To je grad u kojem je formirana prva vlada nakon oslobođenja. Čast mi je da kao izaslanik Vlade i premijera Milanovića govorim ljudima bez kojih ne bi bilo današnje Hrvatske – rekao je Ostojić.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar podsjetio je na tisuće Splićana koji su sudjelovali u NOB-u, od kojih je 1500 poginulo, a mnogi su bili zatočenici u logorima raznih vojski.

– Splićani i Dalmatinci ne samo da su se uvijek borili za slobodu nego su bili i utemeljitelji hrvatske državnosti – naglasio je Baldasar. Josip Milat, predsjednik Udruge antifašista, istaknuo je kako Split ima 17 narodnih heroja, a nijedna ulica više ne nosi njihova imena.  

>> 'Dizajneri premalo vole Hrvatsku, Karamarko bi ih trebao prozvati!' 

>> 'Premijer nije imao pojma da se miče grb s tablica'

Komentara 30

Avatar Idler 3
Idler 3
17:15 13.04.2015.

Ranko, a znaš li još koji citat pokojnog predsjednika? Recimo onaj o Judinim škudama ?!

DU
Deleted user
18:59 13.04.2015.

I druge saveznice hitlerove njemačke su opstale iako nisu imale Tita. Hrvati su oduvijek željeli neovisnu hrvatsku državu. Hrabri pojedinci su glasno zagovarali hrvatsku državu u zemlji i inozemstvu i bili progonjeni od brozove udbe. Možda neki ovdje misle da bi se Broz veselio neovisnoj hrvatskoj kad bi nekako mogao ustati iz groba? Čisto sumnjam u to.

BA
bakulušić
18:08 13.04.2015.

Ovo je najveća glupost koju komunistička i partizanska djeca uporno ponavljaju. Valjda znaju zašto. Bit će ipak da ne znaju ali ponavljaju. Oni su Titova "inteligencija" pa se dokazuju. Avangarda radničke klase ili, bolje, propala avangarda propale radničke klase.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije