Ostojić poručio

'Hrvatska nije postala hot spot, a kad dođe Kovač onda će o tome netko drugi odlučivati'

Ranko Ostojić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
17.01.2016.
u 13:02

HDZ-ov međunarodni tajnik Miro Kovač poručio je jučer da Hrvatska neće i ne smije postati sabirni centar te da mora biti oštra i efikasna, a bude li potrebno i zatvoriti granice i fizički ih zaštititi.

Tehnički ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić odgovorio je na svojoj Facebook stranici na izjavu HDZ-ovog međunarodnog tajnika Mire Kovača da Hrvatska neće i ne smije postati sabirni centar te da će bude li potrebno zatvoriti granice, istaknuvši da Hrvatska do sada nije postala hot spot, a da će o tome, kad dođe Kovač, "o tome netko drugi odlučivati".

 "Slušam ....i vidim da prepisuje.. Miro Kovač kaže da ga Nijemci pitaju zašto glavni ravnatelj policije nije bio na sastanku između Austrije i Slovenije. Pa bolje je pitanje zašto nije bilo Njemačke, valjda bi ovo trebala biti zajednička akcija... Ali ništa ne brinite, do sada Hrvatska nije postala hot spot, a kad dođe Kovač, onda će o tome netko drugi odlučivati", napisao je Ostojić.

 HDZ-ov međunarodni tajnik Miro Kovač poručio je jučer da Hrvatska neće i ne smije postati sabirni centar te da mora biti oštra i efikasna, a bude li potrebno i zatvoriti granice i fizički ih zaštititi. Ako Slovenija i Austrija zatvore granice, to će morati učiniti i Hrvatska, što će izazvati domino efekt pa će to morati učiniti i Srbija prema Makedoniji, rekao je Kovač u Dnevniku HTV-a govoreći o mogućim potezima nove hrvatske Vlade nakon što u Njemačkoj jačaju pritisci na kancelarku Angelu Merkel da odustane od politike "otvorenih vrata" prema izbjeglicama.

 Bude li potrebno zatvoriti granice, razmotrit ćemo i njihovu fizičku zaštitu i nova hrvatska vlada će morati tome pribjeći, rekao je Kovač napomenuvši kako su u Sloveniji podigli žicu, pa i u Austriji parcijalno. Naglasio je kako Hrvatska nikako ne može dugoročno biti sabirni centar Europske unije, jer ti ljudi ne žele biti u Hrvatskoj, nego ići prema sjeveru.

 Ocijenio je da je Vlada u odlasku posvađala Hrvatsku sa susjedima i nije pokazala efikasnost te napomenuo kako glavni ravnatelj hrvatske policije nije bio na sastanku s kolegama iz Slovenije i Austrije.

>> 'Hrvatska neće postati sabirni centar. Zatvorit ćemo granicu ako bude potrebno'

Komentara 73

TT
tik tak
13:11 17.01.2016.

Dosad su o tome odlučivali drugi a sad će konačno odlučivati Hrvati ...!

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
13:14 17.01.2016.

Ostoja Ranković, daj ne beri brigu o migrantima. Razmišljaj o tome da nabaviš tople deke za Remetinec. Ono što si napravio sa diverzijom na Poljudu i utjecajem na pravosudna tijela oko pomaganja poreznom utajivaču sa imbexa je dovoljno za dugogodišnju 'ladovinu.

FI
fiker72
13:15 17.01.2016.

Ajde,molim te ko Boga osavi nas vise na miru,postedi nas vise tih svojih kafanski prica. Idi opet sa Lalovcem na Sutjesku,Kozaru idi u p.materinu samo idi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije