hok

Ranogajec: Želimo bolju suradnju s ministarstvom i Vladom RH

Dragutin Ranogajec
Ivančica Jurčević/VLM
16.12.2010.
u 12:07

Odlukom skupštine Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije Dragutin Ranogajec jednoglasno je predložen za predsjednika Hrvatske obrtničke komore za mandat od 2011. do 2015.

KRAPINA – Odlukom skupštine Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije Dragutin Ranogajec jednoglasno je predložen za predsjednika Hrvatske obrtničke komore za mandat od 2011. do 2015. Za sada, jedini mu je protukandidat aktualni predsjednik HOK-a Mato Topić.

- Hrvatska obrtnička komora ima 75 skupštinara, za pobjedu na izbornoj skupštini Ranogajcu je potrebno 38 glasova. Obrtnička komora KZŽ-a, otkako je na čelu Dragutin Ranogajec, uživa veliki ugled među komorama iz cijele Hrvatske zbog velikog angažmana za dobrobit i razvoj obrtništva. Zagorski ali i obrtnici iz drugih hrvatskih komora već su neko vrijeme nezadovoljni dijelom aktivnosti aktualnog predsjednika te smatraju da su se neke stvari mogle odraditi daleko kvalitetnije pa se rodila ideja da za tu čelnu i odgovornu funkciju predložimo nekog iz svog sustava - rekao nam je Ranogajec.

- Smatram da ubuduće treba postojati  čvršća suradnja s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva. Također želimo da nam Vlada RH bude partner u kreiranju gospodarske politike, što bi trebalo utjecati na izlazak iz krize, koja nije samo gospodarska nego i društvena - ističe Ranogajec.

O tome tko će ga naslijediti na čelu zagorske komore, preuzme li Ranogajec vodeću ulogu u hrvatskom obrtništvu, u komori nisu još razmišljali, ali ima kvalitetnih ljudi koji će znati nastaviti njegov posao, kaže Ranogajec.

Dragutin Ranogajec predsjednik je Odbora za gospodarstvo u HOK-u, predsjednik Odbora za europske integracije, potpredsjednik odbora za financije i vanjski član Saborskog odbora za razvoj i obnovu. Obrtnička komora KZŽ-a već godinama provodi dobro razrađen program prezentacije obrtničkih zanimanja u svim osnovnim školama, u suradnji s Ministarstvom gospodarstva stipendira učenike koji se školuju za deficitarna zanimanja u srednjim školama, a najnoviji jedinstveni projekt SMS-obrtnik poduprla je i Vlada RH.

 

Komentara 2

LX
lovac-xy
22:26 27.12.2010.

Vodoinstalater Topić je povijest. Trenutno imamo 57 glasova. Radimo i na ostalima.

NO
norivrganji
08:15 27.12.2010.

Nadam se da će biti bolji od sadašnjeg predsjednika Topića koji je gledao samo svoj interes i razjedinio komoru. Ovo sa sms porukama izgleda dobar pokušaj za dostavu informacija. Želim da na čelo komore dođe čovjek koji zna probleme obrtništva i još važnije da ima znanje da ih pokuša riješiti. Sretno u izborima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije