ŽESTOKA REAKCIJA JAVNOSTI

Rasistička objava na Facebooku: Vesele se dolasku Melanije Trump pa izvrijeđale Michelle Obamu

Hillary Clinton i Michelle Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
15.11.2016.
u 13:44

I gradonačelnica je također poručila kako svojim komentarom nije namjeravala vrijeđati na rasnoj osnovi te se ispričala ako se netko našao uvrijeđen

Nakon osam godina provedenih u Bijeloj kući, Barack i Michelle Obama uskoro će napustiti tu rezidenciju i prepustiti ju Donaldu i Melaniji Trump.

Melania će tako postati prva dama SAD-a što poneke posebno veseli, javlja BBC.

– Bit će osvježavajuće imati elegantnu, lijepu, dostojanstvenu prvu damu u Bijeloj kući. Umorna sam od gledanja "majmuna u štiklama" – rasistička je poruka koju je na svojem Facebook profilu postavila Pamela Ramsey Taylor, voditeljica neprofitne organizacije iz Clay Countyja u Zapadnoj Virginiji.

Na ovu rasističku poruku odgovorila je i gradonačelnica Beverly Whaling koja je dodala: – Ovo mi je popravilo dan, Pam.

Grad Clay broji samo 491 stanovnika, a prema popisu stanovnika u njemu nema Afroamerikanaca. U cijelom okrugu živi oko 9000 stanovnika, s više od 98% bijelaca.

Iako se radi o maloj regiji, ova rasistička objava proširila se SAD-om, ali i međunarodnim medijima. Mnogi su zatražili da se obje žene smjene sa svojih pozicija. Tako su američki mediji u ponedjeljak pisali kako je Taylor smijenjena u ponedjeljak, a za lokalni list je kazala kako putem objave nije imala intenciju vrijeđati na rasnoj osnovi

I gradonačelnica je također poručila kako svojim komentarom nije namjeravala vrijeđati na rasnoj osnovi te se ispričala ako se netko našao uvrijeđen. Kaže kako svi koji ju poznaju znaju da ona nije rasist.

>> Tajni signal: Otkrivena poruka haljine Michelle Obame o kojoj svi pričaju

Komentara 10

Avatar abakus
abakus
13:58 15.11.2016.

Bi li rasistički komentar bio i kad bi se neku bjelkinju antipatične pojave i velikih zuba nazvalo "majmunom u štiklama"? Je li rasizam prema bjelkinji reći da je, recimo, roda u štiklama?

DU
Deleted user
22:42 15.11.2016.

Licemjeri. Dajte napišite i facebook komentare kako su crnci pozivali na ubijanje bijelaca jer su glasali za Trumpa, ili dajte fotografije gdje 3 crnca tuku bijelca jer je glasao za Trumpa....neobjektivno novinarstvo

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
22:37 15.11.2016.

Cirkus. Sorosove legije pozivaju na pokolj policajaca, smrt Trumpa, palež, ali to je valjda u redu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije