Ruralni turizam

Rast od čak 113 posto: Novi doživljaj Slavonije na salašima i OPG-ovima

Bukovlje: Ministrica Nikolina Brnjac predstavila kampanju "Doživi domaće - istraži ruralnu Hrvatsku"
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
02.11.2022.
u 14:38

Nakon koronakrize koja je gotovo zaustavila turizam, u slavonskoj Posavini ove godine bilježe rast organiziranih putovanja od čak 113 posto. U TZ-u vjeruju da će se nakon posjeta predstavnika putničkih agencija taj trend nastaviti.

Brodsko-posavska županija predstavila se svojim ljepotama i posebnostima Udruzi hrvatskih putničkih agencija. Predstavnici renomiranih putničkih agencija posjetili su Slavonski dućan u Novoj Gradiški, obiteljska-poljoprivredna gospodarstva i salaše, brodsku Tvrđavu te dva nova turistička aduta – Adrenalinsku šumu u Bebrini te Interpretacijski centar Ivane Brlić-Mažuranić u Slavonskom Brodu.

Na eko-etno salašu Savus u Bukovlju i OPG-u Paljevine u općini Sibinj putnički su se agenti imali prilike uvjeriti zbog čega su stanovnici ove županije "čuvari okusa". Naime, ondje je za njih organizirana prezentacija brenda "Okusi graničarskog Posavlja". Svojom urbanom pričom i bogatom eno-gastro ponudom njihovi su im domaćini ponudili novi doživljaj Slavonije.

- Naše članice u svojoj ponudi imaju raznoliku lepezu usluga i siguran sam kako će turistički potencijal ovog područja pronaći svoje mjesto u njihovoj ponudi za organizirane dolaske, ali i individualne posjete zaljubljenika u ruralni i aktivni turizam - poručio je Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija.

Nakon koronakrize koja je gotovo zaustavila turizam, u slavonskoj Posavini ove godine bilježe rast organiziranih putovanja od čak 113 posto. U TZ-u vjeruju da će se nakon posjeta predstavnika putničkih agencija taj trend nastaviti.

- Zahvaljujući bogatoj prirodnoj i kulturnoj baštini, naša je županija oduvijek bila atraktivna destinacija za školska putovanja, no proteklih godina sve nas više otkrivaju ljubitelji ruralnog i aktivnog turizma - istaknula je Ružica Vidaković, direktorica županijske Turističke zajednice. 

Komentara 2

DU
Deleted user
07:28 03.11.2022.

Autobusi specijalaca su posjetili Tolušićevu vinariju!

Avatar nekakav
nekakav
14:49 02.11.2022.

popis stanovništva pokazuje nešto drugo. da ta divna slavonija ostaje bez ljudi, bila ovakva ili onakva politika. mi kao društvo smo državu sveli na bolje i lošije lokacije za turizam, rentanje. nema tu budućnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije