Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladimir Faber:

Ravnatelja policije trebaju birati policajci

Vladimir Faber
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
10.10.2014.
u 18:54

Svi pripadnici sustava nacionalne sigurnosti trebaju poštovati pravni poredak i profesionalnu etiku, stoji u nacrtu ORaH-a

Polazište sustava nacionalne sigurnosti moraju biti građani i društvene  vrednote. Problem nacionalne sigurnosti u nas nije terorizam nego  ekonomska, financijska i energetska ovisnost, eksplozija nezaposlenosti,  korupcija, ugrožavanje okoliša... Potrebna je temeljita interna kontrola i  stalni vanjski, građanski nadzor nad tim sustavom te osnaživanje uloge  Odbora za nacionalnu sigurnost. Od svih pripadnika nacionalne sigurnosti  treba tražiti poštivanje pravnog poretka i profesionalne etike. Glavne su  to odrednice ORaH-ova nacrta politike nacionalne sigurnosti koji je danas na tribini predstavio član stranke Zvonimir Mahečić.

– Drago mi je da se netko ozbiljno bavi sustavom nacionalne sigurnosti.  Došao sam na ovu tribinu jer volim da postoji stranka koja želi nešto  drugačije. No u nacrtu je zanemarena policija. Treba depolitizirati i  profesionalizirati sustav. Kada bismo mi iz sustava birali ravnatelja  policije i šefove postaja, bilo bi to nešto sasvim drugo nego kada ih  biraju HDZ ili SDP – iz publike je rekao bivši ravnatelj policije Vladimir Faber. Nacrt je pohvalio Gordan Bosanac iz Centra za mirovne studije navevši da u njemu ipak nedostaju turizam, pravosuđe...

>> HDZ povećao prednost u odnosu na SDP, ORaH u mjesec dana bilježi tri posto više potpore

Ključne riječi

Komentara 10

GU
gustirna
23:38 10.10.2014.

Inace ovo je vec drugi clanak u vecernjaku gdje se daje medijska pozornost jusipovjcevoj antihrvatskoj jugokomjnkstickoj bratiji zvanoj mirovne studije i holy.tko to i kako placa mogli bi jednom u dogledno vrijeme procitati iz zapisnika sasaslusanja u uskoku.

BU
Bulaba
20:27 10.10.2014.

Razvidno je da je danas otpočeo medijsko-propagandni projekt "Joso bere orahe". U isti dan Josipović kao "odustaje od nafte" što je bio zahtjev Oraha za podrškom, i u isti dan su mediji puni Oraha kao nečeg divnog i krasnog. U biti je Orah trenutno jedina politička stranka koja je u uzletu, a koja podržava Josipovića, i jedina s kojom se Josipovića smije medijski povezivati. Svi ostali, SDP, HNS, IDS, Čačić, Gabrić se ni ne smiju spominjati do izbora.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
19:16 10.10.2014.

A nacrt je pohvalio gordan bosanac zvani slino iz centra za mirovne studije, inače to vam je udruga skojevske unučadi za obuku i razvoj partijske omladine, evo i policiju bi dali u koncesiju, nevjerovatna je količina mržnje koju iskazuju ovivi bivši milicajci prema hrvatskom narodu.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije