DRAMA U NOVSKOJ

Ravnateljica vrtića u kojemu je odgajateljica zlostavljala djecu podnijela ostavku

Ljerka Vidaković, ravnateljica Dječjeg vrtića Radost u Novskoj (arhiva)
Patrik Macek/PIXSELL
04.10.2024.
u 11:10

Slučaj je otkriven prije desetak dana kada su policijski službenici pokucali na vrata žene iz Novske i upitali je zna li da joj je dijete maltretirano u vrtiću

U dječjem vrtiću Radost u Novskoj ovog proljeća jedna od odgajateljica u proljeće je fizički i verbalno napala djecu, a o incidentu nitko nije obavijestio roditelje. Nakon objave informacije u Jutarnjem listu, ravnateljica ustanove, Ljerka Vidaković, od danas više nije na funkciji, potvrdila je gradonačelnica Novske.

"S današnjim danom ravnateljica Ljerka Vidaković svoj je mandat stavila na raspolaganje. To smo kao osnivači i prihvatili. Imenovat će se vršitelj dužnosti do izbora novog ravnatelja" kazala je gradonačelnica Marija Kušmiš i izrazila žaljenje zbog incidenta, naročito obiteljima djece koje su osobno pogođene.

Otkrila je da je angažiran odvjetnički ured, te naglasila da je sa strane Grada kao osnivača vrtića sve napravljeno prema proceduri. "Neprimjereno ponašanje odgajateljice je nedopustivo, takva osoba nije mogla raditi s djecom niti biti djelatnica novljanskog vrtića. Zato smo odmah po saznanju i reagirali. I svatko upleten u ovaj slučaj bit će procesuiran. Roditelji moraju znati da su nama djeca i interes djece na prvom mjestu" kazala je gradonačelnica.

Slučaj je otkriven prije desetak dana kada su policijski službenici pokucali na vrata žene iz Novske i upitali je zna li da joj je dijete maltretirano u vrtiću. Sve je već bilo prijavljeno policiji, a ona uopće nije znala što se dogodilo njenom sinu od tri i pol godine. Dječak nije volio ići u vrtić, no s obzirom na to da ne govori jasno, nije mogao ispričati što se dogodilo. Zlostavljanje je snimila druga odgajateljica i prijavila ga ravnateljici.

"Radi se o pljeskanju po ruci jer je dječak htio uzeti šalicu s vrućim čajem. To je napravila zbog sigurnosti. Istina je da je vikala i psovala" rekla je Vidaković. Odgajateljica je suspendirana i od rujna ne radi u vrtiću, a dobila je i kaznenu prijavu. To su za Jutarnji list potvrdili i iz PU sisačko-moslavačke, no zbog tajnosti postupka i zaštite prava i interesa djeteta, nisu mogli dati više informacije.

POVEZANI ČLANCI:

GALERIJA Katastrofalne poplave u BiH odnijele više života

Ljerka Vidaković, ravnateljica Dječjeg vrtića Radost u Novskoj (arhiva)
1/14

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije