Vandalski napad

Razbijao po samostanu pa policajce napao križem po glavi

policija
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
19.07.2013.
u 12:48

Zbog opasnosti od ponavljanja djela predložen je istražni zatvor, što je sudac istrage prihvatio.

U istražnom zatvoru je 37-godišnji Splićanin koji je metalnim križem napao i ozlijedio dvojicu policajca, nakon što je zatečen u provali i divljanju u samostanu Svetog križa u Arbaniji na Čiovu.

Policiji je u srijedu oko 13 sati dojavljeno kako su provalnici u samostanu, koji se nalazi tik uz mjesnu plažu i hotel. Njih trojica izašla su na mjesto događaja i zatekli 37-godišnjaka koji je maljem razbijao i uništavao dva kamena stupa, spomenike kulture nulte kategorije koji su pod posebnom zaštitom RH. S njim je bio i 24-godišnjak koji je pobjegao. Nakon dolaska policije straiji muškarac, koji je predhodno zidarskim čekićem razbio dvoja ulazna vrata samostana, još je više podivlajo. Zgrabio je metalni križ i nasrnuo na policajce. Dvojicu od njih čak je lakše ozlijedio udarajući ih po glavi. Svladali su ga i priveli u postaju.

Ubrzo je uhićen i 24-godišnjak koji je nakon ispitivanja pušten jer nije utvrđeno da je počinio kazneno djelo, a 37-godišnjak je kazneno prijavljen i doveden na ispitivanje kod zamjenika ODO-a u Splitu. Ipitan je zbog sumnje da je počinio kazneno djelo napada na službenu osobu, pokušaja teške tjelesne ozljede, oštećenja kulturnog dobra i oštećenja tuđe stvarii. Zbog opasnosti od ponavljanja djela predložen je istražni zatvor, što je sudac istrage prihvatio.

>> Uhićeni nasilnici koji su teško ozlijedili umirovljenog policajca

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije