ANALIZA MARIJANE GRBEŠE

Razlike koje su SAD dovele do građanskog rata zrcale se i na ovim izborima

16.09.2024.
u 16:56

Puritanske ideje koje su degenerirale u različite vrste nasilja i opačina u Americi danas doživljavaju svoj comeback, a kampanja za predsjedničke izbore, koja već sada ima status povijesne, poprima dramatične razmjere

Komentara 9

IG
IgorY
18:34 16.09.2024.

Nesuvislo i navijački. Do ovoga nisu dovele puritanske ideje, već dapače ekstreman liberalizam, woke agenda, forsiranje marginalnih i minornih skupina u prvi plan, a ignoriranje i potiskivanje većine. Rezultate toga trenutno gledamo i na Zapadu i to ne samo uamo u Njemačkoj, a to sa puritanizmom nema apsolutno nikakve veze. Gospođo u svom navijanju otišli ste puno, puno predaleko.

EJ
ejStef
00:34 17.09.2024.

Čudesno sviranje pile naopako. Pa nije do ovoga dovele puritanske ideje, već ekstremno progresivne. Demokrati su radi izbora prigrlili aktiviste i time su prvi puta fokus izbora djelomično maknuli s ekonomije na ideologiju. S time da je Biden bio jedan od normalnijih među njima... Harris ide okolo i obećava svašta, od komunističkih ideja sindikatima, do reparacija crncima za ropstvo. Ako ostvari itijedno od tih obećanja, Amerika je gotova, a s time to je i kraj demokracije u svijetu... Ti progresivni aktivisti s kojima koketiraju demokrati su najveća opasnost za demokraciju, kakva Kina, kakav Putin. A tko financira te budalaštine? Ne bih se čudio da je Kina iza toga, jer je jedna od glavnih premisa da Amerika ne valja i da SAD treba nestati.

BA
barondi
21:28 16.09.2024.

Još jedan ideološko-pristrani uradak profesorice skromne reputacije u znanstvenoj zajednici! S obzirom da dolazi s Fakulteta političkih znanosti, nije se moglo očekivati bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije