Oslobođen Stanišić

Reakcije na presudu: 'Skandal', 'Kako ih nije Boga strah?'

Stanišić Simatović (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
30.05.2013.
u 18:32

- Ovakva presuda ruganje je, ne samo svim žrtvama u BiH, nego državi BiH, budući da je ovakvom presudom Republika Srbija oslobođena sudjelovanja u agresiji iako ju je ona počela - kaže Memišević.

Žrtve srpskih snaga u BiH su šokirane nepravomoćnom presudom po kojoj su Jovica Stanišić i Frenki Simatović oslobođeni na Haškom sudu.

- Nema nigdje pravde, niti će je biti. Vidite da rade što hoće. Ovo je sramota neviđena. Kako ih nije Boga strah - kazala je za agenciju Anadolija kroz suze Srebreničanka Nura Alispahić koja je na snimci koja svjedoči o likvidaciji šestorice zarobljenih civila u Srebrenici, a koje su izveli zloglasni \"Škorpioni\", prepoznala 17-godišnjeg sina Azima, piše Klix. Nura je šokirana oslobađanjem šefova Državne sigurnosti Srbije (DB) Stanišića i Simatovića.

Predsjednica Društva za ugrožene narode Fadila Memišević je kazala da je ova presuda skandalozna. - Ovakva presuda ruganje je, ne samo svim žrtvama u BiH, nego državi BiH, budući da je ovakvom presudom Republika Srbija oslobođena sudjelovanja u agresiji iako ju je ona počela - kaže Memišević i dodaje da je ovom presudom sud izdao svoje osnovne ideale - mir i pravdu. Smatra kako se sud ovakvom presudom \"narugao\" tom idealu, piše Dnevni Avaz.

>>Haški sud: Stanišić i Simatović oslobođeni za zločine u RH i BiH

>>Mišetiću presude u Haagu \'istinski perverzne\', Bildt ne vidi logiku!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije