Coca-Cola Company

"Recept za Coca-Colu i dalje je tajna, a čuva se u trezoru"

coca cola indija
AFP/Pixsell
16.02.2011.
u 17:55

– Recept za Coca-Colu i dalje je tajna! – poručio je proizvođač dodajući da se formula za proizvodnju popularnog pića skriva u trezoru jedne banke u Atlanti, objavio je IrishTimes.

– Recept za Coca-Colu i dalje je tajna! – poručio je proizvođač dodajući da se formula za proizvodnju popularnog pića skriva u trezoru jedne banke u Atlanti, objavio je IrishTimes.

Vijest o navodnom pronalasku 125 godina čuvane formule za Coca-Colu objavila je radiopostaja PRI iz Chicaga. Oni su u emisiji "Taj američki život" tvrdili da su formulu iščitali na osnovu ilustracije objavljene u časopisu Atlanta Journal-Constitution davne 1979.

Na ilustraciji je navodno bio rukom ispisan recept farmaceuta Johna Pembertona koji je 1886. stvorio Coca-Colu. Recept koji je objavila radiopostaja sastoji se iz dva dijela. Prvi dio sadrži kofein, šećer, aromu vanilije i otopinu koke. Drugi dio nosi i naziv Merhandise Seven X, a sastoji se od narančina ulja, cimeta, ulja muškatnog oraščića i korijandera.

Coca-Cola Company ističe da je objavljeni recept netočan te da se onaj pravi, kojega se mnogi žele dokopati, i dalje brižno čuva.

– Riječ je samo o još jednom neuspjelom pokušaju otkrivanja formule Coca-Cole – poručuju iz kompanije.

Komentara 5

CH
chainsaw.
18:36 16.02.2011.

recept za kvarenje zuba i gojaznost? cinjenicu da ga drze u trezoru treba pozdraviti.

OB
-obrisani-
23:12 16.02.2011.

Ma ne, htio je ovaj naš marljiv, radišan i pošten narod drpiti tu informaciju pa ju prodavati pod brandom Herce-cola Herceg-cola Kamen-cola...

UK
Ugo Kajvez
01:17 17.02.2011.

U svakom slučaju stavljaju ekstrakt od koke u to piće, .... dakle DROGU !!!! ........ uživajte ...........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije