Na četiri lokacije

Referendumski ustanak počeo i u Slavonskom Brodu

Referendumski ustanak (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
13.02.2013.
u 15:43

- Potrebno je omogućiti pravo sudjelovanja u donošenju važnih odluka građanima Hrvatske, kojima to pravo i izvorno pripada – kažu organizatori

\"Referendumski ustanak\" počeo je danas i u Slavonskom Brodu.

Akcija prikupljanja potpisa za četiri referenduma povodit će se na Korzu, tržnici te u naseljima Andrije Hebranga i Slavonija 1, a organizacijski odbor poziva sve građane na ostvarenje svojih Ustavom zajamčenih prava u odlučivanju o važnim pitanjima opstanka i razvoja hrvatskog društva.

- Potrebno je omogućiti pravo sudjelovanja u donošenju važnih odluka građanima Hrvatske, kojima to pravo i izvorno pripada – kažu organizatori iz udruga Hrvatski građanski centar, Aktivisti Hrvatske i Građani dobre volje.

Brođani se trebaju izjasniti o tome postoji li potreba za raspisivanjem referenduma o važnim pitanjima kao što su jeste li za poništenje pretvorbe i privatizacije, jeste li za zabranu rasprodaje imovine, prostora i prirodnih resursa Republike Hrvatske, jeste li za zabranu prometovanja, proizvodnje i prodaje GMO-a te jeste li za ili protiv članstva Hrvatske u Europskoj uniji.

>>Puljani pozivaju na \'referendumski ustanak\'

Komentara 1

Avatar marksuci84
marksuci84
16:35 13.02.2013.

Bilo bi dobro da se to prije sprovelo(prodaja banaka,HT,INE,promjenjena pravila glasanja za ulazak u EU samo da bi EU referendum prošao),ali nikada nije prekasno.Sve te muljaže bi se trebalo ispitati.Pogotovo HT ,jer njega je izgradio svaki građanin RH ,a građane se nije pitalo da li ide u prodaju ili ne.A nisu dobili ni lipe i još im plačaju pretplatu.Tko je tu lud ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije