HDZ-OV EUROPARLAMENTARAC

Ressler: Nametanje moralne krivnje Hrvatima za situaciju u Afganistanu je opasno i apsurdno

Zagreb: Predstavljeni hrvatski zastupnici u EU parlametnu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
18.08.2021.
u 10:38

Motiv takvih pokušaja je krajnje lijeva ideologija neodgovornih migracija protiv koje se od početka mandata borimo i u Europskom parlamentu

Trebamo pokazati humanost prema ljudima koji s obiteljima bježe iz Afganistana u strahu za svoj život, osobito skrbeći za žene, djecu i starije, ali pokušaji različitih platformi da se Hrvatska prikaže kao odgovorna za trenutnu situaciju su apsurdni i opasni, ocijenio je europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP). 

- U odnosu na 2015. kada su pokazane sve manjkavosti politike propuštanja i neupravljanja granicama, Europa je danas daleko spremnija i odlučnija u sprječavanju stihijskih nekontroliranih migracija. To je prvi preduvjet zajedničkog europskog pristupa ovoj humanitarnoj krizi, ali i dugo očekivane reforme europskog sustava azila, smatra Ressler koji obnaša i dužnost člana najužeg tima europskih pučana za pregovore o novom Paktu za migracije i azil.  

Kako stoji u priopćenju, Hrvati znaju što znači biti prisiljen napustiti svoje domove, ali nametanje odgovornosti za trenutnu situaciju je apsurdno i opasno. 

- Hrvatska može opet pokazati svoje srce i pomoći u skladu s našim mogućnostima. Međutim, potpuno je promašeno nametanje moralne krivnje hrvatskim građanima. Motiv takvih pokušaja je krajnje lijeva ideologija neodgovornih migracija protiv koje se od početka mandata borimo i u Europskom parlamentu, stoji u priopćenju. 

VIDEO Kabul je pao u ruke talibana: Postigli smo sve što smo htjeli, rat je završen


 

Komentara 5

PV
prcko.vita
11:08 18.08.2021.

Prpa a, e pa nije sav Hrvatski narod kriv, ali vrhovni zapovjednik je.

MI
Mislav28
10:56 18.08.2021.

Buduća adzovska lopina

TT
TTjac
12:17 18.08.2021.

Ovaj malac je stvarno niskog kvocijenta inteligencije, zato je valjda toliko uspješan u zločinačko debilnoj partiji. Tko Hrvatima išta nameće? Sami smo se gurali i kurč...i sad smo ostali na strani luzera. Malo inteligentnijem čovjeku je već prije 20 godina bilo jasno da Ameri nemaju šanse i da je cijela misija zbog love i droge, a ne demokracije i ljudskih prava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije