Droga na festivalu

Riječanin uhićen s vrećicama droge koje je prodavao posjetiteljima Umaginationa

'18.01.2013., Split- Dusan Jenjic voditelj sektora droga i policijski sluzbenik Mirko Saric prestavili zapljenu 3,250 g amfetamina. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Ivana Ivanović/PIXSELL
02.06.2014.
u 16:22

Osim dvojice Riječana, policajci su tijekom vikenda na festivalu s drogom zatekli još 12 osoba, devet hrvatskih državljana i tri Slovenca

Glazbeni festival Umagination koji se protekloga vikenda održavao u Umagu za dvojicu je Riječana bio prilika za dilanje i kupnju droge, no obojici je policija pokvarila posao i zabavu.

Prvi mladić, 22 godišnjak, završio je u pritvorskoj jedinici PU istarske, a protiv drugog, također 22 godišnjaka, je podnijet optužni prijedlog. Policajci su prvog mladića u noći na subutu zatekli u Savudrijskoj ulici u Umagu, na prostoru održavanja festivala, s više vrećica marihuane i amfetamina. Uza se je imao oko 3.44 grama marihuane i 4.14 grama amfetamina koje je prodavao posjetiteljima. "Roba"  mu je oduzeta, a on uhićen.

Ustanovljeno je i da je prije nego ga je policija zaustavila oko 2.48 grama amfetamina prodao vršnjaku iz Rijeke od kojeg su policajci oduzeli kupljenu drogu. Zbog sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te omogućavanje trošenja droga prvi je Riječanin uhićen i pritvoren, a drugome slijedi optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Osim ove dvojice policajci su tijekom vikenda na festivalu s drogom zatekli još 12 osoba, devet hrvatskih državljana i tri Slovenca. Od njih je oduzeto ukupno 9.38 grama marihuane, 2.74 grama amfetamina i 0.3 grama kokaina te se protiv svih podnose optužni prijedlozi zbog prekršaja.

>>Pojavila se 81 nova droga, jača prodaja preko interneta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije