Rijeka se oprostila od jedine riječke gradonačelnice

komemoracija
Foto: Pero Lovrović/PIXSELL
1/2
15.01.2010.
u 12:39

Neda Andrić preminula je u srijedu u 83. godini, a danas je pokopana u rodnim Fužinama. Osim politikom, Neda Andrić bavila se i znanstvenim radom, bila je među osnivačima Ekonomskog, Pravnog i Hotelijerskog fakulteta, te je od od 1961. do 1992. godine bila sveučilišna profesorica.

RIJEKA - Rijeka se danas na komemoraciji u Gradskoj vijećnici oprostila od Nede Andrić, dosad jedine riječke gradonačelnice, odnosno predsjednice Skupštine Općine Rijeka od 1969. do 1974. godine.

Neda Andrić preminula je u srijedu u 83. godini, a danas je pokopana u rodnim Fužinama.

- Svima je poznato da je bila jedina žena na čelu Rijeke dosad, ali će biti zapamćena i po brojnim projektima koji su bili realizirani za njezina mandata. U samo pet godina osnovano je Sveučilište u Rijeci, izgrađena sportska dvorana na Trsatu, robna kuća "Korzo", sedam dječjih vrtića, tri osnovne škole - kazao je na komemoraciji riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Osim politikom, Neda Andrić bavila se i znanstvenim radom, bila je među osnivačima Ekonomskog, Pravnog i Hotelijerskog fakulteta, te je od od 1961. do 1992. godine bila sveučilišna profesorica. Za svoj znanstveni, stručni i društveni angažman višestruko je nagrađivana.

 

Komentara 1

KR
kresimirica
13:52 15.01.2010.

Pokoj vječni! Rijetke su se žene probile na tako visok položaj u MACHO svijetu LJEVIČARA. Neke sa puškom kao npr. Milka Planinc.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije