Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROBOTAKSI VERNE

Rimac odbrusio kritičarima: 'Toliko je gluposti napisano. Nisam znao da imam i takve super moći'

Zagreb: Mate Rimac pozirao zadovoljan u svom robotaksiju "Verne"
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/16
28.06.2024.
u 12:15

"Mi smo prvi prototip napravili 2020., sve stupnjeve razvoja od prvog do zadnjeg smo pokazali na Campusu. Znači mi smo 2020. kopirali nešto što će Elon tek predstaviti 08.08.2024.", istaknuo je Mate Rimac

Mate Rimac, osnivač Rimac Automobila, predstavio je ovoga tjedna projekt robotaksija. Javnosti je njegova kompanija koja se bavi robotaksijima bila poznata kao Project 3 Mobility, no u objavljeno je kako će se usluga zvati Verne – po slavnom piscu Julesu Verneu. Nakon predstavljanja robotaksija, pojavili su se navodi kako je Verne kopija vozila Elona Muska. Rimac se danas na svom Facebook profilu osvrnuo na te optužbe te ih demantirao. 

"Ovih dana je toliko gluposti napisano o Verneu da nisam htio niti odgovarat. Ovo je trenutno vrhunac pa si ne mogu pomoći. Tesla/Elon nije predstavio svoj robotaksi. Tek ga treba predstavit. Mi smo svoj predstavili. I sad mi kopiramo njih? Zanimljivo. O Tesla robotaksiju postoje špekulacije. Prije par mjeseci je izašla ova slika iz članka, koja je čista špekulacija. Nije ‘leak’ niti vjerujem da ima veze sa tim što će Tesla predstaviti. I da je nešto što smo željeli kopirati - auto, čak niti maketu, ne možeš napraviti za par mjeseci. Mi smo prvi prototip napravili 2020., sve stupnjeve razvoja od prvog do zadnjeg smo pokazali na Campusu. Znači mi smo 2020. kopirali nešto što će Elon tek predstaviti 08.08.2024. Nisam znao da imam i takve super moći", istaknuo je Rimac. 

Podsjetimo, u ožujku je kompanija najavila kako službeno kreće prva faza testiranja robotaksija, a Rimac je ovoga tjedna kazao kako će se robotaksiji poboljšavati i učiti na pogreškama. Istaknuo je da će autonomni automobili spasiti mnogo života.

"Nikad neće napraviti ništa ludo. Kako nema vozača, nikad vam neće moći otkazati vožnju. Bit će jednostavno za korištenje. Nikad vam nećemo poslati prljav auto. Uvijek će biti čist", istaknuo je Rimac. Usluga će, kako su naveli iz kompanije, biti pokrenuta u Zagrebu 2026. godine.

 

GALERIJA Pogledajte prve fotografije robotaksija: Usluga Verne trebala bi se koristiti od 2026.
Zagreb: Mate Rimac pozirao zadovoljan u svom robotaksiju "Verne"
1/15
Ključne riječi

Komentara 20

Avatar dosadno
dosadno
12:43 28.06.2024.

Za tolika nepovratna sredstva, već ako ide odgovarati, mogao si je dati truda pa odgovoriti na pitanja koja su po portalima postavili oni koji se u nešto od toga i razumiju.

IG
IgorY
16:37 28.06.2024.

Gospodine Rimac ako ste toliko odmakli u svemu vezano na robotaksije zar nije bilo logično da imate barem dva prototipa, ako za ništa onda za slučaj ako jedan zakaže da u konkretnom slučaju na pozornicu dođe drugi, ali nemate čakčak niti to. Ja bih rekao da prodajete maglu i to više čak ne niti lijepo upakiranu.

Avatar VargaiBoric
VargaiBoric
12:42 28.06.2024.

Lažibrada predstavio autic na daljinsko?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije