TESTOVI GOTOVI

Rimac otkrio koliko je Nevera morao potpuno uništiti da se dovrši homologacija

Zagreb: Nevera i Bugatti izloženi ispred Esplanade kojice biti predstavljeni Macronu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
17.02.2022.
u 13:18

"Jedva čekamo da prvi automobili stignu kupcima diljem svijeta!'' napisao je Rimac u objavi

Mate Rimac objavio je na svom Facebooku kako je Nevera službeno prvi električni hiperautomobil s certifikatom u SAD-u i u Europskoj uniji.

Kako je napisao, za certifikat je trebalo čak 45 ''crash testova'' i 9 devet uništenih Nevera

''Nevera je završila sve testove sudara. Nakon 45 'crash testova' i 9 kompletnih automobila uništenih u procesu (i mnogo mnogih dijelova), uspjeli smo – Nevera je prvi električni hiperautomobil s certifikatom u SAD-u i EU!

Svi EU destruktivni, statički i dinamički testovi su završeni – tako da je EU homologacija u potpunosti obavljena. Imamo još nekoliko statičkih testova i testova na sanjkama za SAD koji bi trebali biti obavljeni tijekom sljedećih nekoliko mjeseci, ali oni nisu kritični (stvari poput testova protiv priklještenja prozora).

Dakle – automobili iz EU spremni su za isporuku kupcima, a automobili iz SAD-a će biti vrlo brzo. Imamo automobile za kupce na našoj potpuno novoj proizvodnoj liniji (u potpuno novom proizvodnom pogonu) koje ćemo vam također pokazati u narednim tjednima.

Jedva čekamo da prvi automobili stignu kupcima diljem svijeta!'' napisao je Rimac u objavi. 

 

Ključne riječi

Komentara 20

DU
Deleted user
13:50 17.02.2022.

Svaka čast, mnogi su na aparatima od zavidnosti

UG
ugroženi
14:16 17.02.2022.

Bravo Rimac. Šuti i radi. Dežurni kritičari ne bi bili sposobni ni iznajmiti jednu halu a kamoli početi proizvodnju nečega ovakvog. Čestitke od srca.

KA
kajinx
14:22 17.02.2022.

Dobar video, da se velikani uče od Hrvata kako se to radi. Sretno Rimac & Co.!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije