Moskovski eter

Rock kritičaru zabranili emisiju da zaštite direktora ubojicu

Artemij Tojicki
Arhiva VL
04.03.2010.
u 18:50

Radio Jeka Moskve zabranio nastup repera koji opisuje sudar limuzine direktora Lukoila kojom su ubijene dvije žene, a nadzorne su kamere postale "nesipravne".

Poznati rock-novinar i glazbeni kritičar Artemij Troicki (rođen 1955. u Jaroslavu), jedan od prvih promotora rock glazbe u Sovjetskom savezu, a poslije i Rusiji, te u novije vrijeme elektroničke i indie glazbe, izgubio je jučer svoju emisiju "Ovo ja mislim" na radijskoj postaji Jeka Moskve. Portal Russia Info Centre to je potvrdio i objasnio pojedinosti: otpustio ga je zamjenik glavnog urednika Sergej Buntman.

- Bilo je nepodnošljivo što sam jednu emisiju posvetio jednoj prometnoj nesreći. Nekim slučajem skrivio ju je automobil Anatolija Barkova, jednoga od glavnih menedžera Lukoila - objasnio je Troicki.

Trebala je biti izvedena i pjesma repera Noize MC "Mercedes S 666" u kojoj se opisuje smrt dviju žena. Troickome je zabranjena ta izvedba s obrazloženjem da se "ona ne uklapa u format radijske postaje Jeka Moskve, piše Troicki u blogu na stranicama radiopostaje.

- Priča o golemoj limuzini koja smrtonosno nalijeće na mali auto s dvije nesretne žene na nesreću je apsolutno tipična, kao što je tipična i naredba da nadzorne kamere "zataje" baš u vrijeme i na mjestu nesreće. a same su žrtve odmah proglašene i krivcima sudara.

Sablažnjeni Troicki nije bio jedini kojega je to zgrozilo. Ivan Aleksejev koji nastupa kao Noize MC u samo nekoliko sati napisao je tu pjesmu, snimio je u studiju, napravio video i stavio ga na internet.

Video Noize MC-a može se vidjeti uz ovaj članak klikom na drugu sliku u galeriji - s trokutićem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije