Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostavljena djevojčica

Roditeljima prijava zbog zapuštanja kćeri

ostavljena djevojčica
Foto: Borna Filić/PIXSELL
09.11.2015.
u 10:30

U istragu uključeni policija i Centar za socijalnu skrb

Pokaže li se istinitom priča o romskoj djevojčici izgubljenoj početkom listopada u parku u Velikoj Gorici, gdje su ju našli slučajni prolaznici, a roditelji je nisu ni potražili više od mjesec dana – majka i otac malene mogli bi kazneno odgovarati zbog zapuštanja i zanemarivanja djeteta. Nakon što se provjere svi navodi iz ovog slučaja, bit će odlučeno hoće li dijete biti vraćeno roditeljima uz obavezan nadzor Centra za socijalnu skrb u trajanju od godine dana ili će biti predloženo da se djevojčica oduzme roditeljima. 

– Centar za socijalnu skrb sasvim sigurno pokrenut će postupak – uvjerena je Jasna Ćurković Kelava, ravnateljica Doma za djecu u Zagrebu gdje se djevojčica sve ovo vrijeme nalazi.

Najprije treba utvrditi je li djevojčica uistinu Mirjana Paris iz zagrebačkih Sesveta, kako to tvrdi muškarac koji je u petak zvao u dom i predstavio se kao njezin djed. On je kazao da curica ima dva imena – Mirjana koje joj je dao otac i Paris koje joj je nadjenula majka. No, nije rekao kako se prezivaju. Nakon poziva navodne očeve prijateljice, obitelj se više nije javljala u dom.

– Sve da je netko i došao, ne bi je mogao posjetiti dok se ne utvrdi jesu li i u kakvoj vezi s djevojčicom – kaže Jasna Ćurković Kelava.

Navodni djed malene ispričao je da je curica stara oko četiri godine, da je rođena u zatvoru u Švicarskoj i da ima sestru blizanku koja je sada s majkom u Italiji. Onaj dan kad se izgubila išla je s roditeljima u posjet u Veliku Goricu, gdje su se mama i tata posvađali i otišli svatko na svoju stranu. Pritom je svaki od roditelja mislio da je curica s onim drugim. A u proteklih mjesec dana jedno drugo nisu ni pitali za kćer. 

Da je riječ o djevojčici iz zagrebačkih Sesveta, a ne o djetetu napuštenom u izbjegličkom valu, kako su u prvom trenu vjerovali u nadležnim institucijama, otkrilo se nakon što ju je u domu posjetila viša medicinska sestra, Romkinja Nataša Avdagić. 

Ona je i otkrila da curica govori bajaškim romskim jezikom. 

>> Djevojčica nađena u parku dobila ime Nina. I dalje se ne zna se tko je, ni odakle je

Komentara 8

OB
ObrenM
14:05 09.11.2015.

Siromasnim postenim roditeljima se dijete oduzima bez pardona ,a za cigansko napusteno trebati ce zasjedati mozda i sabor.

DA
danebi
12:21 09.11.2015.

uh koliko se oni boje te prijave.....

NA
naivanivan
15:18 09.11.2015.

..rodjena u zatvoru u Svicarskoj, majka u Italiji, mala iz Sesveta nadjena sama u Velikoj Gorici..."navodni djed" koji misli da je mala "stara oko cetiri godine" a nije dosao po unucicu..sestra blizanka...izbjeglice...arapski, perzijski, urdu,azer, turski, farsi,kurdski, hindu...pa ispao bajaski..pa ja ne znam vise jel ovo neko izmislja ili tko je tu vise lud.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije