Prikrivanje skandala

Rusi američkim diplomatima ubacili drogu za silovanje pa isključili struju u bolnici

droga
Foto: Thinkstock
05.10.2016.
u 09:47

Dvoje diplomata, žena i muškarac, drogirani su u odvojenim incidentima na konvenciji UN-a o korupciji koja se održala u Sankt Peterburgu prošle godine u studenom

Američka vlada tvrdi da su Rusi u piće dvoje diplomata stavili drogu za silovanje, piše Telegraph

Dvoje diplomata, žena i muškarac, drogirani su u odvojenim incidentima na konvenciji UN-a o korupciji koja se održala u Sankt Peterburgu u studenom prošle godine. 

Uložili službenu notu Rusiji

Amerikanac je prevezen u bolnicu, a američki dužnosnici vjeruju da je potom došlo do pokušaja prikrivanja da je diplomat drogiran. 

Pokušali su mu izvaditi krv kako bi utvrdili koja je točno droga korištena, no u bolnici je baš u tome trenutku nestalo struje. Žrtva je potom prevezena u drugu bolnicu izvan Rusije, no bilo je već prekasno da se uzme uzorak njegove krvi. 

Amerikanci su tražili popis radnika koji su radili, no pokazalo se da za tu ključnu smjenu, kada se trovanje dogodilo, nije vođena evidencija.

Prema izjavi dužnosnika, SAD je zbog incidenta uložio službenu notu Rusiji.

>>Rusija poručila građanima: Uskoro bi se mogao dogoditi nuklearni rat s državama Zapada

Komentara 20

RA
radekbrod
11:12 05.10.2016.

koji su to otrovi samo trujete narod pričama o zlim rusima i poštenim amerima

Avatar nekakav
nekakav
10:51 05.10.2016.

i irak ima oružje za masovno uništenje. nakon tog 'dokaza' mogu ameri i englezi govoriti i 'tvrditi' što god hoće. mogu usred bijela dana tvrditi da je dan, a ne noć, i ja im opet ne ću vjerovati. amerikanci su su bacili atomsku bombu na japan, ne rusi. amerikanci su svrgnuli 60 legalno i demokratski izabranih vlada u zadnjih 60 godina. ne rusi. amerikanci drže pod sankcijama 3/4 svijeta. pa sad, neka rusi budu krivci za sve zlo ovog svijeta. nisu anđeli, al prema amerikancima jesu. obama je nobelovac za mir. to dovoljno govori o osobi koja je dala ubiti više ljudi nego ijedan njegov prethodnik. a i o samoj nagradi, tj. principima dodjeljivanja.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
10:01 05.10.2016.

I tko je nagužen?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije