NEMILA SITUACIJA

Rusi u panici zbog ukrajinskog napredovanja: Pojačali zaštitu nuklearke Kursk

FILE PHOTO: Aftermath of military strike in Kursk Region
Foto: ACTING GOVERNOR OF KURSK REGION/
1/2
07.08.2024.
u 21:53

Elektrana Kursk ima četiri nuklearna reaktora, a udaljena je nešto više od 60 kilometara od ukrajinske granice. Ukrajinske trupe potpomognute tenkovima i topništvom u utorak su prešle rusku granicu iz regije Sumi.

Ruska Nacionalna garda pojačala je zaštitu nuklearne elektrane Kursk zbog ukrajinskog napredovanja prema ruskom pograničnom području Kurska, a u međuvremenu je u toj regiji uvedeno ​​izvanredno stanje. Dodatne snage također su raspoređene u borbama protiv diverzantskih i izviđačkih trupa u regijama Kursk i Belgorod, objavila je garda.

Rečeno je da se operacije provode s ruskim pograničnim trupama i vojskom. Elektrana Kursk ima četiri nuklearna reaktora, a udaljena je nešto više od 60 kilometara od ukrajinske granice. Ukrajinske trupe potpomognute tenkovima i topništvom u utorak su prešle rusku granicu iz regije Sumi.

Prema nepotvrđenim izvješćima, napredovali su do 15 kilometara u smjeru nuklearne elektrane. U ruskoj regiji Kursk na snazi ​​je izvanredno stanje, objavio je u srijedu vršitelj dužnosti guvernera Aleksej Smirnov na Telegramu. Ruskoministarstvo zdravstva priopćilo je da je u napadima ukrajinskih snaga na regiju Kursk ozlijeđena 31 osoba, uključujući šestero djece.

FOTO BBC objavio 12 najfascinantnijih napuštenih građevina na svijetu. Na popisu i hrvatsko ruglo

FILE PHOTO: Aftermath of military strike in Kursk Region
1/19
Ključne riječi

Komentara 7

NE
NenadNikolicCroatia
07:59 08.08.2024.

Nije jasna situacija koji su ciljevi napada ukrajinskih trupa na teritorij Rusije, odnosno da li je to samo "udari i povuci se" ili mnogo dublja vojna operacija. Za sada postoje poznate činjenice, a to su združeni napad nekoliko ukrajinskih oklopljenih i jurišnih brigada iz oblasti Sumi u smjeru važnog industrijskog i prometnog centra Kursk u dubini Rusije. Pri tome su Ukrajinci opkolili ruske trupe kod mjesta Oleshka, ušli u mjesto Suzdha i lijevim krilom idu prema Lebedevki, općim napredovanjem prema Kursku. Pri tome su Rusi angažirali i svoju avijaciju, ali kako su Ukrajinci dovukli i protuzračnu obranu izgubili su najmanje dva helikoptera i jedan Su-25. Unatoč tome Rusi bombardiraju vlastite gradove u koje su ušle ukrajinske prethodnice. Ahmat bataljon je pobjegao iz ratne zone zbog gubitaka kako kažu, Ukrajinci su minirali cestu Belaja-Suzdha i ruske trupe ne mogu manevrirati tim pravcem. Rusi su pozvali svoje građane da odu dublje u teritorij Rusije. Veliko je nesnalaženje ruskih postrojbi u obrani i ukrajinski prodor od 10-15 km je naizgled puno ozbiljniji nego što je u stvarnosti.

LI
LikaDika
07:04 08.08.2024.

Ukrajinci su u zadnja dva dana napredovali vise nego rusi u protekla 3 mjeseca.

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
11:05 08.08.2024.

Znači li to da su u ovom trenutku na ruskom tlu američki tenkovi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije