Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PRIJATELJSKA VATRA'

Rusija bombardirala Rusiju: Ispustili velik broj projektila na vlastiti teritorij

Aftermath of missile attack on Belgorod
Foto: GOVERNOR OF BELGOROD REGION/REUT
1/4
23.04.2024.
u 15:01

Najmanje 21 zračna bomba pala je s ruskih zrakoplova na Rusiju ili okupirana područja Ukrajine samo u ožujku i travnju.

Ruske zračne snage ispustile su velik broj projektila na vlastiti teritorij ranije ovog mjeseca, prema izvješću neovisnih medija. Vojska ruskog predsjednika Vladimira Putina redovito bombardira Ukrajinu iz svojih pograničnih područja, poput Belgoroda, što povremeno dovodi do incidenata s prijateljskom vatrom.

Prošli tjedan su ruske zračne snage "ispustile" projektil X-59 u regiji Belgorod, 92 kilometra od granice s Ukrajinom, izvijestio je ruski nezavisni medij Astra na Telegramu kasno u ponedjeljak, pozivajući se na svoje izvore. "Vojska ga je morala uništiti na licu mjesta. Žrtava nije bilo", javlja Astra, prenosi Politico.

Sveukupno, najmanje 21 zračna bomba pala je s ruskih zrakoplova na Rusiju ili okupirana područja Ukrajine samo u ožujku i travnju, izvijestila je Astra. "Nema točnih odgovora zašto se to stalno događa", napisali su.

Ruski bombarder je 2. travnja bacio eksploziv u blizini željezničke stanice u Rubižneju, gradu u okupiranom dijelu Luganske oblasti. "Broj žrtava nije prijavljen, preživjeli su evakuirani i drže ih zajedno", izjavio je Artem Lysohor, čelnik ukrajinske vojne uprave u regiji Luhansk.

VEZANI ČLANCI:

Dana 20. travnja prošle godine ruska zračna bomba pala je u središte Belgoroda i napravila golemi krater. Rusko ministarstvo obrane je u izjavi objavilo da je "tijekom leta zrakoplova Su-34 Zračno-svemirskih snaga iznad grada Belgoroda došlo do neobičnog pada zrakoplovnog streljiva".

FOTO Nova era u obrani neba: U četvrtak u Hrvatsku slijeću Rafali, jedni od najboljih borbenih aviona u svijetu

Aftermath of missile attack on Belgorod
1/18

Komentara 5

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:53 24.04.2024.

Ukrajinska vojska je nakon dužeg vremena napredovala kod Ivanivske u Donjecku, južno od Bakhmuta. Ali to nije uspjelo prekinuti već duboki ruski prodor kod Ocheretyne kojeg su Rusi još produbili i u prilici su osvojiti cijelo mjesto. Ako se Rusi utvrde tada će to biti mogući "placdarm" za buduću rusku ofenzivu koja se očekuje u svibnju i lipnju. Ruski gubiciu napadima su veliki, za protekla tri dana Rusi su izgubili 176 vozila, Ukrajinci 44. Ovi podaci se vode po metodi firme Oryx na temelju fotografija iz zraka olupina pojedinih vozila a veće gubitke ima uglavnom strana koja napada. SAD su već transportirali unaprijed dobar dio najavljene pomoći za Ukrajinu u Njemačku i Poljsku i oružje je spremno za transport u Ukrajinu. Nizozemska će isporučiti dodatni Patriot protuzračni sustav Ukrajini.

DU
Deleted user
22:49 23.04.2024.

Siromašni narod Rusije sve teže podnosi ovaj rat kojeg je mali ruSSki kaplar počeo.

FU
Fusnota
22:00 23.04.2024.

Očigledno je da kremalj ne može dobiti rat. Uništite manjine i cijele generacije vlastitih gradova. Rusija je velika zemlja sa svim bogatstvima i sve većim brojem djece rođene milane rase Mater je udovica ćaća Dagestanac ili Čečen.a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije