TIJEKOM NOĆI

Rusija napala Ukrajinu projektilima i dronovima: Više ljudi ozlijeđeno, među njima i dijete (4)

Ukrainian servicemen fire a BRM-1K infantry fighting vehicle towards Russian troops at a frontline near the town of Chasiv Yar
Foto: UKRAINIAN ARMED FORCES/REUTERS
1/4
25.08.2024.
u 10:53

Ihor Terehov, gradonačelnik grada Harkiva, rekao je da je u gradu oštećen plinovod i da su najmanje dvije kuće uništene, a 10 oštećeno

Rusija je tijekom noći lansirala nekoliko projektila i bespilotnih letjelica ciljajući sjevernu i istočnu Ukrajinu, priopćila je kijevska vojska u nedjelju, a sustavi protuzračne obrane uništili su većinu oružja prije nego što je doseglo svoje ciljeve. Napad je bio usmjeren na područja Ukrajine na prvoj liniji Černihiva, Sumija, Harkiva i Donjecka, objavile su ukrajinske zračne snage u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

"Većina projektila nije dosegla svoje ciljeve", priopćile su zračne snage, dodajući da je Rusija lansirala balističku raketu Iskander-M, krstareću raketu Iskander-K i šest navođenih zračnih projektila. Nije precizirano koliko je projektila uništeno. Zračne snage priopćile su da je Rusija lansirala devet jurišnih bespilotnih letjelica, a ukrajinski protuzračni obrambeni sustav uništio je njih osam iznad ukrajinske regije Mikolajiva.

Oleh Sinehubov, guverner harkivske regije na istoku, objavio je na Telegramu da je sedam osoba ozlijeđeno u ruskim napadima, uključujući četverogodišnje dijete. Ihor Terehov, gradonačelnik grada Harkiva, rekao je da je u gradu oštećen plinovod i da su najmanje dvije kuće uništene, a 10 oštećeno.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješća. Iz Rusije nije bilo trenutačnih komentara. Obje strane poriču da ciljaju civile u ratu koji je Rusija pokrenula invazijom na Ukrajinu u veljači 2022. godine.

 

VIDEO Snimka uništenja oklopne kolone ukrajinske vojske
Ključne riječi

Komentara 5

Avatar anti azovac
anti azovac
14:35 25.08.2024.

mvukovic ...(Napad na Rusiju postoji jedino u carevoj poremecenoj glavi. Sluzi u prvom redu manipuliranju i plasenju ruskih ovaca... sekundarna svrha mu je ta da bi proruski propagandisti imali o cemu pisat.) .....Tvoje znanje je vrlo oskudno ili si slepi si slep od očiju jer zadojen mržnjom prema istoku Pozdravio te Bžežinski : Komunizam je gotov, na redu je da uništimo pravoslavlje Pravoslavlje i pravoslavni narodi su jedini pravi protivnici globalizma. Drugi narodi nemaju alternativu globalizaciji, pa tako ni Kina niti zemlje muslimanskog sveta nisu u mogućnosti da ponude neki svetski moralni projekat. Rusija je danas jedina preostala prepreka na njihovom putu ka uspostavljanju vlasti nad celim svetom. Zato je glavni cilj Novog svetskog poretka uništenje pravoslavlja. Za Novi svetski poredak večlika je prepreka u pravoslavlje,

Avatar anti azovac
anti azovac
13:35 25.08.2024.

Finskoj je potreban novi prijateljski sporazum sa Rusijom, rekao je Tuomas Malinen, profesor Univerziteta u Helsinkiju i geopolitički stručnjak, na društvenoj mreži X. „Naša zemlja treba da razvije još jedan sporazum o prijateljstvu i saradnji sa Rusijom što je pree moguće. Moramo da nateramo rusko rukovodstvo da shvati da naša zemlja ni pod kojim uslovima neće biti korišćena za napad na Rusiju...... Naterati rusko rukovodstvo da shvati da Finska ni pod kojim uslovima neće biti korišćena za napad na Rusiju..U isto vreme stacioniraju USA-NATO vojne snage u Finskoj! I tko je tu sad lud,Očito da su na teškim drogama?!?Pa to ni pas s maslom ne može progutati!

MA
Marko1111
12:27 25.08.2024.

Pet civila je poginulo a 12 ih je ozlijeđeno (od toga troje djece)u ukrajinskom napadu na selo Rakitnoe u regiji Belgorod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije