Reiner i veleposlanik Azimov:

Rusija zainteresirana za trajnu suradnju s Hrvatskom

Željko Reiner
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
18.01.2016.
u 11:00

Obostrano je ocijenjeno kako je, usprkos padu intenziteta u bilateralnim političkim odnosima, trgovačka razmjena i dalje značajna

Predsjednik Hrvatskog sabora, akademik Željko Reiner i ruski veleposlanik Anvar Azimov u današnjem su razgovoru izrazili interes za daljnjom suradnjom dviju zemalja. Veleposlanik je uvodno čestitao akademiku Reineru na izboru za predsjednika Hrvatskoga sabora te mu uručio čestitke predsjednika Gornjeg i Donjeg doma ruske Dume.

Obostrano je ocijenjeno kako je, usprkos padu intenziteta u bilateralnim političkim odnosima, trgovačka razmjena i dalje značajna. Reiner i Azimov su suglasni kako u tim odnosima iznimno bitnu ulogu igra parlamentarna diplomacija te je s tim u vezi veleposlanik izrazio želju da se sastane i s predsjednikom vanjskopolitičkog odbora kada bude izabran. Azimov je izrazio trajni interes Rusije za suradnju s Hrvatskom koju smatra prijateljskom zemljom te izvijestio da će se u ožujku u Zagrebu održati forum ruskih poduzetnika i investitora.

Podsjetio je da zbog režima sankcija EU-a i Rusije, Hrvatska svake godine gubi oko 40 milijuna eura te izrazio uvjerenje da će ova situacija uskoro biti prevladana. Na kraju razgovora ruski veleposlanik je još jednom ponovio ruski interes za jačanjem parlamentarne suradnje te pozvao predsjednika Hrvatskoga sabora u posjet Moskvi.

>> Reiner se sastaje s predstavnicima zastupničkih klubova

Komentara 8

PP
pp
12:13 18.01.2016.

Marsovac. Ja se nadam da ja nisam peta kolona ali nama je i prijateljstvo ili dobri odnosi s Rusijom jako važni. A Ukrajina nije Hrvatska. Niti je Krim Vukovar. Slika govori više od tisuću riječi. A Rusija je prema Hrvatskoj bila i više nego fer. Od priznanja, naoružavanja jer smo se upravo iz Rusije naoružali, a ne iz Ukrajine niti Amerike, do INA-e u Rusiji, izvoza, umjerene vanjske politike čak i za vrijeme Domovinskog rata, branjenja interesa Hrvata u BiH - ruski predstavnik u Vijeću sigurnosti više govori o pravima Hrvata u BiH od nekih naših ministara vanjskih poslova (što možda i ne treba čuditi :) Prema tome nije Rusija Srbija niti su Rusi Srbi, a Srbi pogotovo nisu Rusi, čak niti oni najmanji, što god o sebi mislili. Nemojte te površne analogije koristiti jer su to, površne, i netočne.

MA
marsovac
11:42 18.01.2016.

Hrvatska gubi 40 miliona eura godisnje,........pa neka gubi,......sloboda Ukrainaca nam je vrijednija od tih u.sranih 40 miliona.,.......a ovi koji ce mi sada tuci minuse su tako i tako peta kolona u ljepoj nasoj.

BU
bubimima
15:06 18.01.2016.

Izbacit će nas iz EU ako surađujemo s Rusijom. To ne ide jedno s drugim. Tako bar tvrde neki naši političari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije