ZVECKANJE ORUŽJEM

Rusija opet prijeti Zapadu, ušli u novu fazu taktičkih nuklearnih vježbi: 'Gurate svijet na rub nuklearnog sukoba'

Nuklearno oružje
Foto: Reuters
1/4
31.07.2024.
u 11:14

Moskva kaže da Sjedinjene Države i njezini europski saveznici guraju svijet na rub nuklearnog sukoba šaljući Ukrajini oružje vrijedno milijardu dolara od kojeg se neko koristi i na ruskom tlu.

Rusija je počela treću fazu vježbi za uvježbavanje razmještanja taktičkog nuklearnog oružja, priopćilo je ministarstvo obrane. Vojnici iz južnog i središnjeg vojnog okruga vježbat će kako rasporediti lažne bojeve glave za operativne i taktičke raketne sustave Iskander-M i tajno ih premjestiti na lansirna mjesta. – Trenutačna faza vježbe usmjerena je na održavanje spremnosti osoblja i opreme jedinica borbene uporabe nestrateškog nuklearnog oružja Rusije za izvođenje borbenih misija – stoji u priopćenju.

POVEZANI ČLANCI:

Rusija je održala prvu fazu vježbi u svibnju, a Bjelorusija se priključila drugoj fazi u lipnju. Moskva kaže da Sjedinjene Države i njezini europski saveznici guraju svijet na rub nuklearnog sukoba šaljući Ukrajini oružje vrijedno milijardu dolara, od kojeg se neko koristi i na ruskom tlu. Otkad je poslao vojnike u Ukrajinu 22. veljače 2022., predsjednik Vladimir Putin ponavlja da bi se Rusija mogla koristiti nuklearnim oružjem kako bi se obranila u ekstremnim situacijama, što zapad uglavnom naziva zveckanjem oružjem.

FOTOGALERIJA Putinova 'Sotona' nanišanila je 14 meta: Ako dođe do nuklearnog rata, Rusija će prvo gađati ove lokacije

Nuklearno oružje
1/29
Ključne riječi

Komentara 10

GN
GNKDZ1986
12:05 31.07.2024.

Rusi postaju očajni.

PO
pocrn
10:36 31.07.2024.

…..ovaj je prevazisao i samoga adu , stvorio je fasisticko/komunisticku rusiju koja opet izgleda za bolje ni ne zna !.izhlapnjeli bledunjavi starac koji svoju vaznost i velicinu vidi u samounistenju !

DP
Dpejakovic2
11:53 31.07.2024.

Ruski fašisti opet prijete. Zločinci i ubojice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije