NOĆNI NAPAD

Ruski dronovi ponovno nad Kijevom, Ukrajinci žestoko uzvratili: 'Stanje na istoku je sve gore'

Russian drone strike in Kyiv
Foto: GLEB GARANICH/REUTERS
1/4
27.10.2024.
u 08:08

Rusija je drugu noć zaredom izvela višestruki napad dronovima na Kijev, priopćila je vojna uprava glavnog grada Ukrajine u nedjelju.

Ukrajinska protuzračna obrana aktivirana je u nedjelju rano ujutro kako bi spriječila napad ruskih bespilotnih letjelica prema Kijevu, objavio je gradonačelnik glavnog grada Ukrajine.   "Ostanite u skloništima", poručio je gradonačelnik Vitalij Kličko putem aplikacije za razmjenu poruka Telegram.

Rusija je drugu noć zaredom izvela višestruki napad dronovima na Kijev, priopćila je vojna uprava glavnog grada Ukrajine u nedjelju. "Čini se da sada svake noći, bez dužih pauza, ruske oružane snage napadaju mirni grad Kijev," izjavio je Serhij Popko, šef vojne uprave, putem aplikacije Telegram. "Prošle noći neprijatelj je ponovno napao glavni grad."

Dodao je kako je Rusija pokrenula oko 10 dronova u nekoliko valova, iz različitih smjerova i na različitim visinama, no ukrajinske jedinice protuzračne obrane uništile su sve dronove prije nego što su uspjeli dosegnuti grad. Nije bilo prijavljenih ozljeda niti veće štete, dodao je Popko. Najavio je kako će ukrajinsko zrakoplovstvo kasnije u nedjelju objaviti podatke o punom razmjeru noćnog napada na Ukrajinu. Podsjetimo, ruski napad dronovima na Kijev u subotu prouzročio je jednu smrt i oštetio stambenu zgradu.

>>> FOTO Ruski dron pogodio neboder u Kijevu: Ubijena jedna osoba, ima ranjenih

Russian drone strike in Kyiv
1/7

Ruske snage napreduju u nekoliko istočnih ukrajinskih gradova, približavajući se ostvarenju cilja -osvajanju strateškog grada Pokrovska, objavili su ruski i ukrajinski blogeri. "Neprijatelj je napredovao u Selidoveu", napisala je kasno u subotu na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram grupa DeepState, blisko povezana s ukrajinskom vojskom. Objavila je kartu na kojoj su prikazane ruske snage na jugoistoku grada.

Ruske snage napadaju rudarski grad Selidove u ukrajinskoj regiji Donjeck od prošlog tjedna. Njegovo zauzimanje otvorilo bi put ruskom napredovanju prema logističkom središtu Pokrovsku 20 km sjeverozapadno. Ruska novinska kuća SHOT objavila je na Telegramu da moskovske snage kontroliraju 80 posto Selidova.

Čelnik Donjecke regije kojeg je postavila Rusija Denis Pušilin rekao je da su ruske snage podigle zastavu na krovu jedne od zgrada u gradu Hirniku, nekih 14 km južno od Selidova, izvijestila je ruska državna novinska agencija RIA. Ruski vojni blogeri također su izvijestili da su ruske snage blizu zauzimanja grada Kurahove, jugozapadno od Hirnika. Ukrajinske oružane snage rekle su u večernjem izvješću u subotu da su prethodnog dana odbile 36 ruskih napada duž linije fronta u Pokrovsku, uključujući područje Selidove, dok je nekoliko bitaka još uvijek u tijeku.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Putin ima 14 jasnih meta: Ako doista posegne za nuklearnim oružjem, Rusija bi prvo gađala ove lokacije

Russian drone strike in Kyiv
1/26

Komentara 2

GN
GNKDZ1986
08:55 27.10.2024.

Današnja, Putinova Rusija je, nažalost, fašistička država. Prema postulatima koje je u 14 točaka postavio veliki talijanski književnik Umberto Eco u svom eseju "Kako prepoznati fašizam", Putinova Rusija "zadovoljava" njih čak 13, iako je već i jedna karakteristika povod da se zazvoni na uzbunu, kaže nam na početku razgovora Andrej Viktorovič Maljgin, ruski publicist, novinar, književni kritičar i disident koji je zbog svojih istupa u Rusiji proglašen "stranim agentom" i "neprijateljem naroda". Nekad je radio u prestižnoj i kultnoj moskovskoj Literaturnoj gazeti, a danas živi u egzilu u Italiji, bez mogućnosti povratka u Rusiju gdje bi ga "dočekao Sibir".

Avatar patkovic
patkovic
09:01 27.10.2024.

nešto se događa, možda su došli sungovci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije