Vojnovići iz Siska

S četvero djece u kući bez struje kojoj prijeti rušenje

'11.02.2013., Sisak - Tesko bolesni Dragan Vojnovic zivi sa suprugom i cetvero djece u kuci bez struje. Supruga je jedina zaposlena, no njena placa opterecena je ovrhama zbog dugova, pa obitelj tesko
Nikola Čutuk/Pixsell
25.02.2013.
u 09:57

Dječaci kilometrima pješače u škole jer nemaju za autobus, a ponestalo im je i hrane

Šesteročlanu obitelj Vojnović iz Siska sve lošiji životni uvjeti doveli su na samo dno egzistencije. Dok se suprug Dragan oporavlja od već treće operacije zbog teške bolesti, supruga Jasna jedina ima posao zarađujući 2200 kuna kao spremačica u osnovnoj školi. Međutim, veći dio tog iznosa pod ovrhom je zbog neplaćenih računa i režija, koje nisu bili u mogućnosti podmirivati pa im je isključena i struja.

Legalizacija 15.000 kuna

Strahuju da će zbog dugovanja od oko 2000 kuna ostati i bez vode. Najmlađi sin Božidar ide u sedmi razred, dva starija u srednju, a kći Đurđica završila je školovanje komercijalnog usmjerenja i sada ne radi. S obzirom da nemaju ni za autobusnu kartu, dječaci svakodnevno pješice ili biciklom putuju oko deset kilometara od svoga doma u Celjakovoj ulici preko nasipa, poprilično udaljenog od Strukovne i Tehničke škole.

– Grijemo se na drva, a nedavno nam se pokvarila i peć za kuhanje pa si ne možemo napraviti ni normalan obrok, koji bi mi sada dok se oporavljam od teške operacije puno značio. Za novi štednjak novca nemamo. Iz tjedan u tjedan zadužujemo se u lokalnoj trgovini za hranu, koje također više nema. Sa ukupnim ovomjesečnim primanjima podmirili smo dugovanje u trgovini- kaže očajni otac Dragan koji je sedam godina radio u Komunalcu. Uz svakodnevnu borbu, pod čijim je pritiskom psihički obolio, strahuje i od rušenja obiteljske kuće s obzirom da za nju nema potrebne dozvole. Za legalizaciju bi, kako kaže, trebao izdvojiti oko 15.000 kuna.

Općina se oglušila na vapaj

– Kuću smo gradili 1995. godine u dvorištu iza stare drvene roditeljske kuće. Nikada je nismo uspjeli dovršiti. Poznanici se ismijavaju od naše situacije i pitaju zašto kukamo kad ipak jedan radi, ali očito nisu svjesni preteške stvarnosti u kakvoj mnogi žive- dodaje Dragan. Pomažu im jedino crkva i Caritas, dok se nadležna općinska vlast Martinske Vesi, napominju, oglušila na njihove vapaje. Kućni budžet s 1200 kuna popuni dječji doplatak, no za prehranu, odjeću i obuću, drva i ostale nužne potrepštine obitelji uz sve poteškoće ne ostaje ništa. Može im se pomoći na adresi M. Celjaka 94 preko nasipa ili uplatom na zaštićeni račun u OTP banci 3530001751.

Komentara 3

IB
istina_boli
19:06 26.02.2013.

Jadan covjek, ima nove pvc prozore, nova pvc vrata i jedva spaja kraj sa krajem . Supak , meni se raspadaju i prozori i vrata pa o tome nitko ni ne zna. Ima zemlje neka ju obradjuje pa nece ni gladovat.

BR
brgr
19:09 26.02.2013.

Jos da nije Srbin mozda bi neko i pomogao a ovako jedan manje,a vi gospodine sto ste dali komentar citajte malo clanak pa ce te vidjeti da je covjek vec treci put operisan ,a sto se vas prozori raspadaju to je vjerovatno sto obradjujete zemlju pa imate novaca da kupite nove

IV
Ivekivek
19:22 26.02.2013.

Smijem se kladiti da je taj kriminalac gradio kuću bez građevinske dozvole. Treba mu to srušiti i oporezovati porezom na nekretnine jer svatko tko ima vlaastitu kuću je bogat čovjek. Tko ne vjeruje meni neka pita linića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije