DOBAR POSAO POLICIJE

S drogom pao 72-godišnjak koji je ranije prijavljivan za pljačke pošti, u Rijeci uhitili 67-godišnjaka s kokainom

Zapljena heroina u Hrvatskoj: U Luci Ploče zaplijenili su 220 kilograma heroina i 62 kilograma kokaina
Grgo Jelavic/PIXSELL
28.04.2022.
u 16:02

Još bolji ulov od zagrebačkih kolega imali su istarski policajci jer je tamošnja policija kazneno prijavila 67-godišnjaka, koji je zbog zlouporabe droge uhićen 27. travnja na jednom parkiralištu u užem središtu Rijeke.

Da godine nisu prepreka za bavljenje kriminalom, pokazuje i  primjer Mira Đ. (72), kojeg zagrebačka policija sumnjiči za posjedovanje kokaina radi preprodaje. Kako su priopćili, njega se sumnjiči da je na neutvrđeni način radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine kokaina kojeg je skrivao, vagao i prepakiravao u stanu na području Prečkog, da bi potom drogu dalje preprodavao.  

Policija je pretragom stana i ostave koje Miro Đ. koristi  u Prečkom našla  ukupno 34,3 grama kokaina, tri digitalne vage te određeni novčani iznos. Nakon što su završili kriminalističko istraživanje te nakon što je ispitan na tužiteljstvu doveden je pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu. Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Inače, ovo nije prvi put da se Miro Đ. našao u problemima sa zakonom jer je svojevremeno bio optužen da je bio dio skupine koja se bavila prepadima na pošte, banke, zlatarnice, a teretili  su se i da su orobili i dvoje ljudi na ulici. U tim prepadima domogli su se više milijuna kuna, a optuženici u toj grupi osim njega još su bili  Dario Šušak, bivši nogometaš Croatia Sesvete koji je bio osuđen i u aferi Offside te Željko Vrbat, čovjek kojeg policija smatra specijalistom za vožnju automobila tijekom i poslije oružanih pljački. Vrbat je zbog tog svog "posla" u više navrata završio na sudovima jer se protiv njega vodilo više postupaka, a neke pljačke u kojima je sudjelovao su se pretvorile i u vatrene okršaje.  

Osim Mira Đ.  za zloporabu droge je prijavljen i 39-godišnjak koji se pak bavio kupovinom i preprodajom amfetamina i marihuane. Njemu je pretragom stana na Knežiji policija našla   ukupno 190 grama amfetamina, 0,95 grama  marihuane, digitalnu vagu te određeni novčani iznos. I on je kazneno prijavljen.

Još bolji ulov od zagrebačkih kolega imali su istarski policajci jer je tamošnja policija kazneno prijavila 67-godišnjaka, koji je zbog zlouporabe droge uhićen 27. travnja na jednom parkiralištu u užem središtu Rijeke. Pretragom je pronađeno i oduzeto nešto više od kilogram kokaina, manja količina marihuane, pet digitalnih vaga, veći novčani iznos u stranoj valuti  za koji se sumnja da potječe od prodaje droge... Sumnja se da je  kokain na neutvrđen način nabavljao od sredine 2019. te ga je dalje preprodavao na  području Rijeke. Kada nad njim bude dovršeno kriminalističko istraživanje bit će doveden pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije