Krivotvorenje

S lažnom diplomom postao šef voznog parka Doma zdravlja Sisak

'08.08.2012., Sisak - Nova afera s zaposljavanjem u sisackom Domu zdravlja. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL'
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
13.08.2012.
u 08:30

Ravnateljica ustanove demantira da je Horvatić "nagrađen" novom rukovodećom pozicijom, za koju je potrebna samo SSS

Sindrom krivotvorenih diploma u javnim ustanovama proširio se iz Karlovca u Sisak. Naime, policija je krajem srpnja objavila kako je zbog krivotvorenja isprave kazneno prijavila 45-godišnjeg muškarca sa sisačkog područja.

Za njega je utvrđeno da je 2007. godine od nepoznate osobe kupio diplomu jednog zagrebačkog fakulteta, te ju je 2010. godine upotrijebio kao pravu iako nikada nije pohađao taj fakultet. Jedno anonimno pismo upućeno redakciji dovelo nas je do sisačkog Doma zdravlja. Naime, riječ je o Dubravku Horvatiću iz Odre Sisačke, sada već bivšem voditelju voznog parka u toj ustanovi kojom upravlja Sisačko-moslavačka županija. On je šef voznog parka postao 2010. godine, a ispostavilo se naknadno, s lažnom diplomom zagrebačkog Prometnog fakulteta. Tu je rukovodeću funkciju obavljao nešto manje od dvije godine, a priča se počela odmotavati krajem lipnja kada je policija počela istraživati dojavu o njegovoj lažnoj diplomi.

Da stvar bude gora, u anonimnom se pismu ističe kako je D. Horvatić unatoč lažnoj diplomi nedavno nagrađen novom rukovodećom funkcijom, ovog puta onom za koju je potrebna samo srednja stručna sprema.

– Točno je da je policija utvrdila da je naš djelatnik imao lažnu diplomu, no nije točno da je nagrađen. Uz to slučaj nije pravomoćno riješen, rekla nam je Nikolina Pintar, visokopozicionirana SDP-ovka i ravnateljica Doma zdravlja.

– Nisam imala razloga vjerovati da ima lažnu diplomu u vrijeme kad je postao šef voznog parka. Sumnje nije ni bilo do lipnja i posjeta policije. Ako se potvrde ove naznake,  provest ćemo disciplinski postupak te će za vrijeme u kojem je konzumirao diplomu morati izvršit povrat novca Domu zdravlja za razliku plaće.

Pojasnila nam je i navode da je Horvatić trebao biti "nagrađen" u novoj sistematizaciji s pozicijom voditelja tehničke službe Doma zdravlja, za koju treba samo SSS.

– Nova sistematizacija još nije provedena, ali morat će biti učinjena zbog odvajanja Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, čime je naših 60 djelatnika prešlo u tu ustanovu. Istina je da sam namjeravala postaviti Horvatića na čelo jedne novoformirane službe, no nakon ovoga, on to neće moći biti, kazuje Pintar.

Ovo je drugi poznati slučaj krivotvorene diplome u sisačkim javnim tvrtkama. Prije nekoliko godina otkriveno je da je voditelj Službe tehničkih poslova u Sisačkom vodovodu Milorad Malivuk nabavio lažnu diplomu inženjera prometa te je upisao u radnu knjižicu. Od zakona ga je spasila zastara, a Sisački vodovod ga je nagradio plaćanjem doškolovanja na Visokoj poslovnoj školi za tržišne komunikacije Agora u Zagrebu.

Ključne riječi

Komentara 7

RP
rođen_prekjučer
10:48 13.08.2012.

kada u sisku tražiš posao sa vss-om ili ti kažu da si prekvalificiran ili da ti nešto fali, a uzimaju se ljudi sa nezavršenim faksom ili tek upisanim ili ovi sa dojučer vrijedečim diplomama-zapravo fale ti utjecajni prijatelji ili roditelji.. i kada se ti pojedinci uhvate u malverzacijama oni rade do presude tj. zastare, nikada ne dobiju otkaz i kada napokon ode iz firme njegov sin ili kćerka naslijedi njegovo mjesto i sve je po zakonu. i onda se pojedinci pitaju zašto grad odlazi dovraga zadnjih 20 godina.

BA
baniček
14:53 13.08.2012.

dok ne počnemo lomit ruke i noge 'visokopozicioniranim funkcionerima' bilo hdz-a ili komunista, nećemo nista poboljsati...ova iz doma zdravlja radi sta hoće, tak je radio i stevo baic na Županiji, pintarič lažov na Gradu itd..i sve je 'po zakonu'...

KL
klokan13
10:41 13.08.2012.

Lažna diploma ????? U normalnom svijetu to je dovoljan razlog za OTKAZ (šta se tiće firme - uz to DRŽAVNE), Slijedi temeljita istraga , tko mu je "prodao" diplomu ..... Imamo mi DORHove, USKOKE, Poskoke i crnoga vraga , ali.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije