U TJEDAN DANA 12 NALETA NA ŽIVOTINJE

Sa 1,4 promila vozio BMW pa udario divlju svinju

Divlja svinja
Marko Mrkonjić/PIXSELL
03.03.2021.
u 14:09

Na području Krka automobil se sudario s divljim zecom, a na širem području Novog Vinodolskog s čagljem, a na području Matulja te Malog Lošinja zabilježena su dva sudara s divljim svinjama

U proteklih tjedan dana  policija je  na prometnicima PU primorsko-goranske evidentirala 12 sudara vozila i životinja.  Riječ je o događajima s područja Grobnika kod Rijeke, Jurdana, Klane, Kostrene, Matulja, Selca i Veprinca u kojima je na osobna vozila, kako kaže policija,  naletjela srneća divljač.

Na području Krka automobil se sudario s divljim zecom, a na širem području Novog Vinodolskog s čagljem, a na području Matulja te Malog Lošinja zabilježena su dva sudara s divljim svinjama.

A 23-godišnji vozač koji je 28. veljače oko 19 sati u mjestu Sveti Jakov,  na Malom Lošinju  naletio na divlju svinju, u krvi je imao 1,14  promila alkohola. Upravljao je BMW-om  riječkih oznaka.  Prekršajno je kažnjen. Kažnjen je i 24-godišnjak koji je u Osoru  prebrzo vozio upravljajući  Toyotom slovenskih registracijskih oznaka, zbog čega je udario jelena.

U sudarima nije bilo ozlijeđenih osoba, a uginule životinje preuzeli su djelatnici nadležnih tijela. Ukupna  šteta iznosi oko 75.000 kuna. -  U cilju sprječavanja ovakvih i sličnih događaja, molimo vozače da budu oprezni na cestama, posebice u noćnim i jutarnjim satima, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti. Napominjemo k tome kako vozači vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, ako se utvrdi da je do toga došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako su vozili neprilagođenom brzinom kretanja, odgovaraju prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama - poručili su  iz policije.

Ključne riječi

Komentara 2

GE
gec51
14:26 03.03.2021.

veća svinja pobijedila..

LI
liliZG
14:58 03.03.2021.

zbog korone nisu talijanski lovci došli prorijediti divljač pa eto njih na cesti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije