Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEĆINOM GLASOVA

Sabor odlučio: Tena Šimonović Einwalter je nova pučka pravobraniteljica

Zagreb: Međunarodna konferencija "Dobre prakse u borbi protiv zločina iz mržnje i govora mržnje"
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
19.03.2021.
u 14:04

S obzirom na to da je bilo više od jednog kandidata za spomenutu poziciju, glasovanje je bilo tajno.

Hrvatski sabor danas je velikom većinom glasova odlučio da će nova pučka pravobraniteljica biti Tena Šimonović Einwalter.  Izbor je bio između nje i Sandre Hančić. S obzirom na to da je bilo više od jednog kandidata za spomenutu poziciju, glasovanje je bilo tajno. 

Rezultate glasovanja objavio je potpredsjednik Hrvatskog Sabora Željko Reiner nakon polusatne stanke tijekom koje su zastupnici glasovali. 

-  Sandra Hančić 1, Tena Šimonović Einwalter 115. Proglašavam da je za pučku pravobraniteljicu odabrana Tena Šimonović Einwalter. Utvrđujem da je Hrvatski sabor dobio odluku o izboru pučke pravobraniteljice. Čestitam! - kazao je Reiner.  

Šimonović Einwalter radila je od 2013. godine kao zamjenica pučke pravobraniteljice, a radno iskustvo ranije je stjecala u Ministarstvu za europske poslove i Ministarstvu vanjskih poslova. Podsjećamo, Lori Vidović osmogodišnji mandat istekao je 1. ožujka i ona se nije kandidirala za još jedan mandat.

 

 

 

 

Komentara 3

Avatar Kupujem izbore COVID dodatkom
Kupujem izbore COVID dodatkom
14:25 19.03.2021.

Ma bravo! HDZ i SDP u koaliciji zajedno glasovali za SDP-ov izbor.

Avatar Pravosudac
Pravosudac
14:39 19.03.2021.

Baš lijepo. Bratsvo-jedinstvo opet cvjeta. Nova krivobraniteljica se može nastaviti obračunavati s narodom po nalogu leftardskog HDZa.

SA
sani1
19:56 19.03.2021.

Dinastija Šimonović

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije