Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUČA U BOŠNJACIMA

Saborski zastupnik Baksa pozvao Ministarstvo poljoprivrede da preispita stav oko protugradne obrane

Zagreb: Sabor  o trzistima kriptoimovine
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
03.07.2024.
u 15:26

Baksa je pozvao da se iskoriste svi dostupni resursi, tehnologije i metode kako bi minimalizirali štetu jer jedino tako možemo reći da nam je stalo do poljoprivrede i sigurnosti imovina naših građana. Također, založio se i za jačanje sustava osiguranja u poljoprivredi.

Ivica Baksa (Nezavisna Platforma Sjever) upozorio je u srijedu na velike štete koje poljoprivrednici imaju zbog tuče založivši se da država i Ministarstvo poljoprivrede preispitaju svoj stav o sustavu protugradne obrane koji se dugi niz godina koristio u kontinentalnoj Hrvatskoj.

"Gledati kako sav vaš trud propada, kako ono u što ste uložili svoju krv, znoj i suze te čemu ste posvetili svoj život biva uništeno u jednom poslijepodnevu a istovremeno država ne čini sve u svojoj moći da spriječi takvu sudbinu svakako je obeshrabrujuće", rekao je Baksa tijekom slobodnih govora u Hrvatskom saboru.

Podsjetio je i da je u ponedjeljak navečer snažna tuča pogodila dijelove Hrvatske prouzročivši velike materijalne štete te je uništila i brojne usjeve. Baksa je pozvao da se iskoriste svi dostupni resursi, tehnologije  i metode kako bi minimalizirali štetu jer jedino tako možemo reći da nam je stalo do poljoprivrede i sigurnosti imovina naših građana. Također, založio se i za jačanje sustava osiguranja u poljoprivredi.

FOTO Pogledajte kako napreduje sanacija Bošnjaka: Svi mještani na nogama, obnova u punom jeku!

Zagreb: Sabor  o trzistima kriptoimovine
1/29

"Poljoprivrednici trebaju imati pristup povoljnim osiguranja kako bi mogli ublažiti financijske gubitke uzrokovane vremenskim nepogodama", rekao je. Pri tme je uloga države ključna u subvencioniranju i obeštećenju uslijed proglašavanja stanja elementarne nepogode. Apelirao je na Ministarstvo poljoprivrede da razmotri sve moguće opcije kako bi se ublažila i prevenirala šteta koju svake "na koljena" baca veliki broj poljoprivrednika i građana. 

"Potrebno je hitno pronaći kvalitetna rješenja kako bismo zaštitili naše poljoprivrednike i osigurali stabilnost naše poljoprivredne proizvodnje", istaknuo je. Smatra da su klimatske promjene prouzročile porast učestalosti ekstremnih vremenskih pojava, uključujući i olujna nevremena praćena tučom.

VIDEO Stanovnici Bošnjaka saniraju štetu nastalu tijekom nedavnog nevremena

Komentara 1

ŠI
Šiba
18:42 03.07.2024.

Agenda 2030 dopustiti prirodna razaranja da se pokaže ljudima vi ste krivi a zapravo za mnoge prirodne nepogode postoje znanstvena rješenje tehnologija je toliko napredovala da civilizacija može utjecati na klimu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije