Uhićen u Maleziji

SAD osudio na 20 godina zatvora kosovskog hakera povezanog s Islamskom državom

SAD policija
Foto: Reuters/PIXSELL
23.09.2016.
u 22:55

Dvadesetogodišnji Ferizi je uhićen 15. rujna 2015. u Maleziji na temelju međunarodne tjeralice koju je izdao Washington

Kosovski haker optužen za krađu osobnih podataka stotina Amerikanaca kako bi se njima koristila skupina Islamska država (IS) osuđen je u Sjedinjenim Državama na 20 godina zatvora.

Ardit Ferizi proglašen je krivim da je čelniku IS-a u lipnju 2015. predao popis s 1300 imena ljudi koji su radili za američku vladu i vojsku.

Dvadesetogodišnji Ferizi je uhićen 15. rujna 2015. u Maleziji na temelju međunarodne tjeralice koju je izdao Washington. Optužen je 6. listopada iste godine a zatim je pristao da ga izruče izjasnivši se krivim za informatičko piratstvo za koje ga se sumnjičilo.

Ferizi je 2014. doputovao u Maleziju kako bi na privatnom sveučilištu studirao informatiku, objavila je malezijska policija.

Američko ministarstvo pravosuđa u priopćenju objavljenom u petak ističe da je Ferizi primjer "ozbiljne i stvarne opasnosti kojom spoj informatičkog piratstva i terorizma prijeti nacionalnoj sigurnosti".

> > Policijska akcija u Parizu: Uhićen 15-godišnjak zbog sumnje da je planirao teroristički napad

Ključne riječi

Komentara 2

CE
centirion
23:44 23.09.2016.

Tako treba sa takvima ! God Bless USA!

SD
sdpesticid
01:05 24.09.2016.

imamo i mi izgleda nekog s filozofskog u zagrebu koji je sklon isilu odnosno njihovu načinu kažnjavanja neistomišljenika ( fotomontaža isil-ovca s nožem u ruci pred egzekuciju ). možda ameri nešto poduzmu ako neće naše službe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije