Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
platforma društvenih medija

SAD podiže tužbu protiv TikToka zbog kršenja prava na privatnost djece

Aplikaciji TikTok u vlasništvu kineske tvrtke ByteDance prijeti zabrana korištenja u SAD-u
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
22.06.2024.
u 04:00

Istraga je odvojena od tekuće zabrinutosti u Kongresu o mogućnosti da bi kineska vlada mogla nepropisno pristupiti podacima 170 milijuna korisnika TikToka u SAD-u, što platforma negira

Ministarstvo pravosuđa SAD-a planira usredotočiti nadolazeću tužbu protiv TikToka na optužbe da je popularna platforma društvenih medija kršila prava na privatnost djece, umjesto na tvrdnje da je dovela u zabludu odrasle korisnike o svojim praksama privatnosti podataka, prema izvoru upoznatom s temom. Savezna trgovinska komisija SAD-a (FTC) istražila je potencijalna kršenja tog prava od strane TikToka i njegove matične tvrtke ByteDance i proslijedila slučaj Ministarstvu pravosuđa u utorak.

"Istraga je otkrila razloge za vjerovanje da imenovani optuženici krše ili se spremaju prekršiti zakon i da je postupak u javnom interesu", rekao je FTC u tadašnjoj izjavi. Reuters je 2020. godine prvi izvijestio da FTC i Ministarstvo pravosuđa SAD-a istražuju optužbe da popularna aplikacija nije ispunila dogovor iz 2019. koji je imao za cilj zaštitu privatnosti djece. TikTok je rekao da se nikako ne slaže s navodima FTC-a i da je razočaran što je agencija odlučila pokrenuti tužbu.

Istraga je odvojena od tekuće zabrinutosti u Kongresu o mogućnosti da bi kineska vlada mogla nepropisno pristupiti podacima 170 milijuna korisnika TikToka u SAD-u, što platforma negira. TikTok osporava zakon donesen u travnju koji zahtijeva od njegove kineske matične tvrtke ByteDance da se oslobodi TikTokove imovine u SAD-u do 19. siječnja ili će se suočiti sa zabranom. ByteDance je rekao u četvrtak da bi bez sudske intervencije zabrana bila neizbježna i da oduzimanje "nije moguće tehnološki, komercijalno ili pravno".

 

GALERIJA Poplavljen dio nastambi u Zoološkom vrtu u Osijeku
Aplikaciji TikTok u vlasništvu kineske tvrtke ByteDance prijeti zabrana korištenja u SAD-u
1/30
Ključne riječi

Komentara 1

PL
plotto
06:37 22.06.2024.

Kršenja prava na privatnost djece ? Pa u SAD se na djecu vrši propaganda lgbtq pedofilskog lobija i transrodne ideologije.U školama i vrtićima im vršljaju likovi iz tih udruga i zajednica i nema djecu tko zaštititi od njih !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije