Karlovački mamurluk

Samo je jedan osmaš završio u bolnici nakon slavlja na Korani

slave
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
18.06.2013.
u 13:16

Pet do šest teških stanja izazvanih opijanjem bilo je ranijih godina, ali osnovci su dokazali da i oni znaju dostojno proslaviti kraj školske godine

Apel policije roditeljima da provjere gdje su im djeca, poziv škola da se po učenike dođe odmah nakon završetka nastave, ali i brojne druge mjere protiv alkohola, čini se da su urodile plodom.

 Barem kada su u pitanju osmaši i njihov način proslave završetka školske godine. Nekoliko stotina osnovaca i ove se godine okupilo na Foginovom kupalištu s litrama alkohola.

 Pri svijesti

 Međutim, za razliku od prijašnjih godina, kada je karlovačka bolnica imala pune ruke posla u ‘spašavanju’ opijene djece, ovogodišnja proslava završila je s minimalnim posljedicama.

 – Hospitalizirano je samo jedno dijete. Bilo je pri svijesti, reagiralo na podražaje i odgovaralo klimanjem glave. Nije bilo životno ugroženo. Ranije su nam odjednom znale dovesti i do šestero djece u teškom stanju izazvanih alkoholom. Očito su mjere i kritike urodile plodom, pa je sada situacija puno bolja – rekla je voditeljica Dječjeg odjela karlovačke bolnice dr. Marija Spajić.

 Javno se hvalili

 Treba napomenuti da maturijada učenika završnih razreda srednje škole već godinama prolazi bez ikakvih incidenata. Problem su bili osmaši, koji su se svojih alkoholnim pothvatima i javno hvalili. No, nova generacija pokazuju da se i oni znaju dostojno veseliti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije