DOBRI ZAČINI

Sastojci crnog papra i đumbira blokiraju stanice raka dojke

začini
Arhiva Večernjeg lista
15.12.2009.
u 15:33

Laboratorijskim testiranjima ustanovili su da piperin iz crnog papra i kurkumin iz đumbira blokiraju funkciju stanica povezanih s razvojem raka dojke te da nemaju nikakva utjecaja na normalne stanice.

Sastojci crnog papra i jedne vrste đumbira mogu blokirati rast matičnih stanica odgovornih za poticanje razvoja tumora, tvrde istraživači sa Sveučilišta Michigan.

Laboratorijskim testiranjima ustanovili su da piperin iz crnog papra i kurkumin iz đumbira blokiraju funkciju stanica povezanih s razvojem raka dojke te da nemaju nikakva utjecaja na normalne stanice. No ističu da je još rano za preporuke o dodavanju ovih začina prehrani jer nalazi laboratorijskih testiranja 
još nisu potvrđeni na ljudima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije