Pljačkate novac građana

Savezne države tužile predsjednika Trumpa

Foto: GO NAKAMURA/REUTERS/PIXSELL
1/3
20.02.2019.
u 07:23

Koalicija od šesnaest američkih saveznih država predvođenih Kalifornijom podigla je tužbu protiv predsjednika Donalda Trumpa zbog uvođenja izvanrednog stanja

Koalicija od šesnaest američkih saveznih država predvođenih Kalifornijom podigla je tužbu protiv predsjednika Donalda Trumpa zbog uvođenja izvanrednog stanja, zloporabe predsjedničkih ovlasti i samovoljnog trošenja novca poreznih obveznika. U koaliciji su Colorado, Connecticut, Delaware, Havaji, Illinois, Maine, Maryland, Minnesota, Nevada, New Jersey, New Mexico, Oregon, Virginia i Michigan.

– Danas, na Predsjednikov dan, tužimo predsjednika Trumpa kako bi ga zaustavili da unilateralno opljačka novac poreznih obveznika koji je Kongres zakonito dodijelio narodu naših saveznih država. Za većinu nas predsjednički ured nije kazalište – kazao je Xavier Becerra, glavni državni tužitelj Kalifornije.

Protiv Trumpa tužbu je podigla i grupa vlasnika zemlje iz Teksasa koji strahuju da će zid prelaziti preko njihovih posjeda, a to je učinila i jedna ekološka udruga.

Zasad je izvjesno da će ove tužbe, ali i one koje tek budu podignute, usporiti Trumpa u njegovim nastojanjima oko gradnje zida. Svi ovi procesi vjerojatno će završiti pred Vrhovnim sudom, u kojem većina sudaca naginje konzervativnom svjetonazoru.

>>Trump častio burgerima i pizzom

Ključne riječi

Komentara 1

BA
BakaMraz
11:50 20.02.2019.

Krasna demokracija na americki nacin. Kad bahatom caru zafali love, proglasi vanredno stanje bez ikakve potrebe, blokira parlament i eto suske. Sreca pa su Ameri pretpostavili da bi jednog dana mogli imati ovakvog psihopatu predsjednika pa su ugradili mehanizam protivv samovolje predsjednika u vidu tuzbe! I sreca je da to nisu HR sudovi, inace bi se presuda u optimistickoj varijanti cekala bar 20 godina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije