'UVIJEK ĆE POSTOJATI'

Saveznik Putina poslao novu poruku: Postoji 100-postotna šansa za buduće sukobe Rusije i Ukrajine

Russia's Security Council deputy head Medvedev meets military personnel in Ulyanovsk region
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/3
18.01.2024.
u 19:35

Medvedev koji trenutno vrši dužnost zamjenika čelnika Vijeća sigurnosti Rusije, i inače je poznat po porukama kojima se cilj zastrašiti

Dmitrij Medvedev, bivši predsjednik Rusije i bliski saveznik aktualnog Vladimira Putina, uputio je još jednu zlokobnu poruku, i to putem društvene mreže Telegram. Kako su prenijeli svjetski mediji, Medvedev je na Telegramu napisao kako ''će uvijek postojati šansa za konfliktom između Rusije i Ukrajine'', čak i nakon što trenutni sukob završi.

Medvedev koji trenutno vrši dužnost zamjenika čelnika Vijeća sigurnosti Rusije, i inače je poznat po porukama kojima se cilj zastrašiti. Ove je srijede tako napisao kako je ''postojanje Ukrajine smrtno opasno za Ukrajince'' , prenosi Newsweek. 

- Zašto? Postojanje jedne neovisne države na povijesno ruskom teritoriju će uvijek biti izgovor za nastavak borbenih akcija. Vjerojatno nove borbe bit će neodređenog vremena. Uvijek će postojati. Štoviše, postoji 100-postotna šansa za novi sukob, bez obzira na sigurnosne papire koje Zapad potpisuje s marionetskim režimom u Kijevu - objasnio je. 

Medvedev pritom misli kako prijetnja od rata ne bi stala kada bi se Ukrajina, ili neka druga država bivšeg SSSR-a, priključila NATO-u ili EU.

POVEZANI ČLANCI:

- To bi se moglo dogoditi za 10 ili 50 godina - objasnio je, dodajući kako vjeruje da će i sami Ukrajinci u odabiru između smrti i života ipak izabrati život. 

- Shvatit će da je život u velikoj zajedničkoj državi, koja im se sada baš i ne sviđa, bolji od smrti. Njihove smrti i smrti njihovih voljenih. Što prije Ukrajinci to shvate, to bolje - poručio je Medvedev.

>> VIDEO Rusija tvrdi da je deset mrtvih nakon ukrajinskog napada na Belgorod

Komentara 16

FU
Fusnota
20:15 18.01.2024.

Moskovski dežurni klaun

SL
slavenZadravec
19:51 18.01.2024.

Povijesni prostor je omiljena tema nacionalista. Često se koristi kao izgovor za pretenzije prema teritorijima susjednih država. I često postaje povod za rat.

MA
Madam
20:41 18.01.2024.

Jedino kancerozno tkivo,koje treba odstraniti,su Vladimir,Dmitrij i ekipa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije