Priprema terena

SDP: Je li se Milanović dovoljno promijenio?

Zoran Milanović
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
02.07.2019.
u 13:07

Priprema terena Nakon što je vodstvo SDP-a podržalo Milanovićevu kandidaturu, u subotu to još mora učiniti i njemu nesklon Glavni odbor

Nakon što je Predsjedništvo SDP-a dalo potporu Zoranu Milanoviću za kandidaturu za predsjednika države, to isto treba napraviti u subotu i Milanoviću nesklon Glavni odbor. Iako će Milanović tu zadnju potporu i dobiti jer oni koji ga u Odboru ne podržavaju realno drugog izbora nemaju, pitanje je hoće li svi biti pragmatični kao članovi Predsjedništva koji su mu dali jednoglasnu potporu ili će ih dio ipak glasati protiv Milanovića.

Ostojić i Josipović kritični

Mjere opreza su, doznajemo, poduzete. Već se danima razgovara s članovima Glavnog odbora koji bi mogli “raditi probleme”, ali je i dalje enigma kako će se postaviti šef Glavnog odbora Erik Fabijanić koji je, kažu izvori, protiv Milanovića kao što je protiv njega i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina koji se od Milanovićeve objave kandidature ne pojavljuje u javnosti.

– Molili smo Fabijanića da ne dolazi na sjednicu Glavnog odbora ako ne bude u stanju za Milanovićevu kandidaturu i glasati. Koliko znam, dolazi na sjednicu i bit će za Milanovića – uvjerava jedan član vodstva SDP-a.

Drugi izvor kaže da će na Glavnom odboru kritika na račun Milanovića sigurno biti, ali ono što nitko ne može sa sigurnošću u ovom trenutku tvrditi jest koliko će ih biti i koliko će te kritike biti žestoke.

Ako je suditi po zadnjim istupima dvojice uglednih SDP-ovaca, potpredsjednika SDP-a Rajka Ostojića i bivšeg predsjednika države i povratnika u SDP Ive Josipovića Milanović, ne treba računati na hvalospjeve.

– Uvjeravaju me da se Milanović promijenio i da neće više spominjati da mu je pukla voda, da ga bole prepone, Špičkovinu i ponašati se diskriminatorno prema dijelu građana – kazao je prije neki dan na N1 televiziji Ostojić. Još kritičniji prema Milanoviću bio je bivši predsjednik Josipović.

Podrška s figom u džepu

– Mislim da griješi što podcjenjuje loše signale koje dobiva. Nije dobro da podcjenjuje visok rejting suparnika i svoj loš rejting – kazao je Josipović u nedjelju za Hinu te je dodao kako ga brinu rezultati predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović jer iz njih proizlazi prilično teška situacija za njihova kandidata Milanovića. Poručio je Milanoviću i da svi koji ga podržavaju, uključujući i njega, očekuju da izađe s novom, lijevom politikom, a ne da zabavlja javnost dosjetkama i analizama dostojnim razgovora iz Tača.

– Dečki Zoranu Milanoviću nikako ne mogu oprostiti neke stare račune. O tome se radi. Formalno, Ostojić je podržao Milanovića na vodstvu, ali s figom u džepu i neće prstom maknuti da on te izbore dobije. Josipović je druga priča. Njega je stranka dva puta podržala u njegovoj kandidaturi za predsjednika, dva smo mu puta financirali kampanju, nakon predsjedničkog mandata nije se htio vratiti u SDP, nego je osnovao Naprijed Hrvatska i uzeo nam tako dio glasova da bi se na kraju opet vratio u SDP i sad kad je primljen natrag baš nikako ne može šutjeti. To nije u redu – kaže jedan član Predsjedništva SDP-a.

VIDEO Zoran Milanović na proslavi Dana grada s gradonačelnicom Supetra Ivanom Marković:

Komentara 12

Avatar Croatino
Croatino
13:22 02.07.2019.

Eto, samo u zadnja 2 dana komentarima o Plenkovicu i njegovoj ulozi u EU dokazao je prvo da se nije promijenio, a drugo da pojma nema o cemu prica

MO
modovisisajteMaraschino
13:31 02.07.2019.

valjda je dovoljno crnog kruha rezao na tanke šnite pa je ušparao za kampanju....

IM
Immanuell
13:20 02.07.2019.

Nije se promijenio ni za pedalj. Koristi čak iste podštapalice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije