dogovor u Zadru?

SDP pozvao Dukića (HDZ) da povuče odluku o obustavi proračuna i krene u rebalans

Zadar: Gradonačelnik Branko Dukić održao konferenciju na temu Proračuna s nužnim rashodima i izdacima
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/2
18.01.2023.
u 13:15

SDP u današnjem priopćenju navodi da je već svima jasno kako problema oko financiranja plaća, struje, vode i sezone ipak neće biti i da je krajnje je vrijeme da Branko Dukić krene u provedbu Proračuna za 2023. godinu

Ide li Zadar u prijevremene izbore ili ipak slijedi dogovor? “Dogovor” gradonačelniku iz HDZ-a nudi zadarski SDP? Barem je takav naslov fotografije koju je na svom Facebook profilu podijelio uz obrazloženje prvi čovjek zadarskog SDP-a Daniel Radeta.

U Zadru HDZ ima gradonačelnika ali ne i većinu u gradskom vijeću, pa je oporba unijela amandmane zbog kojih je gradonačelnik Branko Dukić poslao proračun na procijenu zakonitosti. Pozvao je oporbu da povuče amandmane ili da daju ostavke u vijeću. On svoju ostavku ne nudi, a SDP u današnjem priopćenju navodi da je već svima jasno kako problema oko financiranja plaća, struje, vode i sezone ipak neće biti i da je krajnje je vrijeme da Branko Dukić krene u provedbu Proračuna za 2023. godinu, zbog svih onih proračunskih korisnika koji nisu obuhvaćeni Odlukom o nužnom financiranju.

- Kako to učiniti? Vrlo jednostavno. Branko Dukić u svakom trenutku može povući Odluku o obustavi Proračuna i krenuti s izvršavanjem, a Pročelnik za financije Ivan Mijolović već za sljedeću sjednicu može pripremiti prve izmjene i dopune, to jest rebalans proračuna za 2023. godinu. Izvršna Vlast na ovaj način može intervenirati unutar Proračuna za sve ono što misli da je intervencija nužna, a predlagatelji amandmana tako imaju mogućnost svoje amandmane uskladiti s novim zakonitim izvorima, umanjiti iznose ili ih povući. Ukoliko je potrebna pomoć oko procedura, Klub vijećnika SDP-a Zadar se stavlja na raspolaganje Grad i projekti ne smiju biti talac jedne politike i gradonačelnikove loše Odluke o obustavi izvrašavanja Proračuna - naveo je Radeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije