lov na liječnike i medicinski kadar

Sedmero dobilo 20.000 € za kuću ili stan u Istri

storyeditor/2024-07-26/IMG_4_zupan_i_Mario_Bistrovic.jpg
Privatni arhiv
26.07.2024.
u 23:00

Želimo pokazati da su nam zdravstvo, socijalna skrb i obrazovanje na vrhu liste prioriteta - istaknuo je župan Boris Miletić

Istarska županija podijelila je jednokratne naknade u iznosu od 20.000 eura za kupnju prvog stana ili kupnju odnosno izgradnju kuće za sedmero djelatnika u zdravstvenim ustanovama na području Istre.

– Zahvaljujem Županiji na pomoći. Nisam iz ove sredine, dolazim iz Zagorja i evo već deset godina sam u Puli. Moja gospođa i ja smo podstanari tako da će nam ova naknadna omogućiti rješavanje stambenog pitanja, a čekamo i prinovu. Stambeno zbrinuti se danas je dosta zahtjevno za nas mlade – rekao je inženjer Mario Bistrović, a dr. Petra Maras rekla je da je pomoć dobro došla i zdravstvenim djelatnicima u iz Istre koji tu planiraju ostati.

Ugovore o financijskoj pomoći uručili su im župan Boris Miletić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb dr. Gordana Antić. Naveli su kako su već podijelili financijski bonus vjernosti poslodavcu pa su djelatnici koji rade pet godina dobili 700 eura, a oni koji su zaposleni 10 i više godina 1400 eura. Također, jedna od mjera je i financijska naknada za pojačani rad u turističkoj sezoni, koja može iznositi do 900 eura.

– Želimo pokazati da su nam zdravstvo, socijalna skrb i obrazovanje na vrhu liste prioriteta. Najbolja potvrda koliko ulažemo u zdravstvo i socijalnu skrb je podatak da smo za aktivnosti u sklopu Operativnog plana za zdravlje i socijalno blagostanje u 2024. godini osigurali čak 422 posto više sredstava u odnosu na 2023. godinu, odnosno s 4,4 milijuna eura sredstva su povećana na više od 18,7 milijuna eura. Najveće povećanje odnosi se na ljudske resurse; povećano je za 1127 posto, odnosno s više od 138.000 eura na preko 1,5 milijuna eura – poručio je župan Miletić. 

GALERIJA Prometna nesreća u Istri

storyeditor/2024-07-26/IMG_4_zupan_i_Mario_Bistrovic.jpg
1/7
Ključne riječi

Komentara 1

ST
strahimir
00:21 27.07.2024.

Najveći problem u nedostatku liječnika loše, tromo, korumpirano, neučinkovito, školstvo. Zato će nam doći liječnici od svakud. bez znanja jezika, lažnih diploma...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije