Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETAR ŠKORIĆ

Šef splitskog HDZ-a pozitivan na koronavirus:' Dobro se osjećam, imao sam blažu temperaturu'

Petar Škorić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
08.08.2020.
u 14:51

Prve simptome dobio je ove srijede, a testiran je dan kasnije. U tom trenutku već se nalazio na godišnjem odmoru

Predsjednik splitskog HDZ-a i donedavni saborski zastupnik Petar Škorić pozitivan je na koronavirus.

Škorić se u svemu oglasio putem Facebooka te je poručio kako se osjeća dobro te da je prva dva dana imao blažu temperaturu. Sada nema nikakvih drugih simptoma.

- Dragi prijatelji, nakon pojave blažih simptoma uoči Dana pobjede otkazao sam planirani odlazak u Knin i javio se epidemiologu i podvrgnuo testiranju na koronavirus koji je pozitivan. Dobro se osjećam te osim blaže temperature prva dana za sada nemam nikakvih drugih simptoma. Prema uputama epidemiologa prijavio sam kontakte koje sam imao 48 sati prije pojave prvih simptoma i osobno o tome obavijestio sve te osobe. 

Budući sam na godišnjem odmoru s obitelji i kontakt sam imao s vrlo malim brojem osoba odlučio sam samoizolaciju i borbu s covidom 19 provesti u miru, u krugu najmilijih, bez nepotrebnog uznemiravanja obitelji i poznanika. 

Bez obzira što se osjećam dobro i trenutno nemam nikakvih simptoma bolesti pozivam sve da ovu bolest ne doživljavaju olako i da se pridržavate svih mjera kako bi smanjili širenje virusa.

Sve vas srdačno pozdravljam - stoji u objavi na Facebooku.

U 24 sata još 77 slučajeva zaraze

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 77 novozaraženih osoba koronavirusom te je trenutno 569 aktivnih slučajeva oboljenja, a umrle su dvije osobe, izvijestio je u subotu Nacionalni stožer Civilne zaštite.

Među aktivnim slučajevima je 120 pacijenata na bolničkom liječenju, od kojih je na respiratoru osam.  

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5543 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4817 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 1962 osobe.  Do danas je ukupno testirano 127.405 osoba, od toga 995 u posljednja 24 sata, stoji u priopćenju Stožera.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
15:01 08.08.2020.

Odgovorno. Otkazao je odlazak u Knin i prepustio stvar u ruke institucijama. To je naš HDZ i zato su nas građani aklamacijom izabrali. Našem stranačkom prijatelju želim uspješno i brzo izliječenje.

DU
Deleted user
16:46 08.08.2020.

Hdz-ovac ne može biti negativan.

Avatar madcap
madcap
15:06 08.08.2020.

Na stranu ono kako ga je nazvao Gotovina onomad, Škoriću želim brz oporavak i još brži silazak s vlasti u Splitu i županiji. Jedino me zanima tko će sad dizat slušalicu u 2:00 h kad Kerum nazove HDZ ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije