Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVLJEN TREĆI JAVNI POZIV
Povratak na članak

Šef Vrhovnog suda profesor ili odvjetnik?

Kandidat mora biti po volji predsjedniku države, i biti prihvatljiv saborskoj većini

Komentari 33

Avatar THE_BOSS
THE_BOSS
12:32 09.07.2021.

znaci nema se srama...HDZ nikad nece dozvoliti da na celo vrhovnog ili ustavnog suda dode bilo tko osim njihovog covjeka jer bi mogla biti potvrdena presuda o udruzenoj zlocinackoj organizaciji........... Borit ce se do zadnje kapi krvi da do toga ne dodje..

VL
Avatar NosoM
NosoM
12:00 09.07.2021.

Predsjednik RH predlaže Hrvatskom Saboru osobu za predsjednika Vrhovnog Suda. To piše u Ustavu RH, ponavljam, to piše u Ustavu RH. Onaj koji to shvaca zna da je Milanovic u pravu. Nikakav Zakon to ne može pobiti, osim ako to ne piše u samom Ustavu. Dakle pravo predsjednika RH je da predlaže po ustavu, ponavljam po ustavu kandidata za predsjednika Vrhovnog suda

VL
ST
strahimir
14:36 09.07.2021.

kandidat mora biti po volji slučajnog kriminalca, jer mu je jasno da uskoro gubi imunitet, a materijala ima previše za više optužnica, znatno više nego za Sanadera.

VL
DI
dino85
12:21 09.07.2021.

Zašto ne Automehaničar s visokom stručnom spremom. Kad doktori mogu biti ekonomisti zašto mehaničar ne bi mogao biti šef vrhovnog suda.😂😂😂

VL
Avatar NosoM
NosoM
12:02 09.07.2021.

Ako Sabor i Plenki budu ignorirali Predsjednika u EU institucijama ce to shvatiti kao da je u Hrvatskoj na djelu Orbanomadarizacija, što tamo danas nije tako popularno. Rješenje je prihvacanje Milanovicevog prijedloga,.........Zubima, nogicama, i noktima, bore se kako bi sacuvalii utjecaj na sudstvo. Jer, bude li sudstvo pošteno, njima je kraj...!!!...Predsjednik suda može bit samo iz redova domoljubnih lopova!............... tocka!

VL
Avatar Ričard
Ričard
19:49 09.07.2021.

Najbolje da bude bravar

VL
Avatar NosoM
NosoM
12:01 09.07.2021.

pravosude jest HDZ-ovo. To se vidi po kumskim vezama kojima je klijentelisticki premreženo. To se vidi i po obiteljskim vezama pojedinih predsjednika sudova s osobama iz sjene koje kadroviraju po hrvatskom pravosudu. To se vidi i po nizu pucanja mjera u pojedinim predmetima u kojima barjak koruptivnih radnji ponosno nose HDZ-ovi kadrovi........... Može Plenkovic papagajski ponavljati kako je pravosude neovisno, neovisno bi trebalo biti, ali neovisno nije................ Pravosude je danas kadrovski odjel HDZ-a koji jatacima i kumovima nastoji priskrbiti pozicije s kojih ce ti jataci i kumovi sutra braniti pozicije HDZ-a", ............. "Prof. Zlata Ðurdevic nije prekršila niti jedan pozitivni propis Republike Hrvatske kako insinuira Plenkovic. Plenkovic se kao predsjednik dva puta nepravomocno presudene kriminalne organizacije usuduje profesoricu s Pravnog fakulteta............, koja nema niti jednu mrlju u svojoj karijeri, prozivati za kršenje zakona................ Prof. Ðurdevic je sama izjavila kako ce se javiti na novi javni poziv ako do njega dode.........Kako bijedno "veliki voda i voljeni premijer" difamiranjem žene i doktorice pravnih znanosti pokušava zadovoljiti vlastiti ego i opravdati nedostatak pravnog znanja s kakvim raspolaže prof. Ðurdevic

VL
Avatar THE_BOSS
THE_BOSS
12:15 09.07.2021.

..Predsjednih Hrvatske mora potpisati odluku..!!!!....Niti jedna zlocinacka organizacija ne može funkcionirati bez podrške pravosuda i policije, zato ce se svim silama boriti da svoje satelite, zadrže tamo gdje im trebaju....to im garantira slobodu i zastitu od progona

VL
Avatar peacemaker
peacemaker
19:16 09.07.2021.

Neka bude neko iz slovenske 9.

VL
Avatar southman
southman
12:05 09.07.2021.

Noso(nja) ako ga predlaže što to znači ?? Znači da ga Sabor bira. Da nije tako Predsjednik bi ga imenovao. Pošto ga samo predlaže njegova uloga u cijeloj priči je protokolarna. I ništa više.

VL
Avatar THE_BOSS
THE_BOSS
12:16 09.07.2021.

HDZ nikad nece dozvoliti da na celo vrhovnog ili ustavnog suda dode bilo tko osim njihovog covjeka jer bi mogla biti potvrdena presuda o udruzenoj zlocinackoj organizaciji. Borit ce se do zadnje kapi krvi da do toga ne dode.....moguce i oruzje ???? --------- "Na Vrhovnom sudu je predmet HDZ-a kao zlocinacke organizacije. ......... Osudeni su za pljacku. Zato žele što vecu kontrolu nad Vrhovnim sudom"......................... Ovo je, mislim, cinjenica koja objašnjava zašto se HDZ grcevito bori za kontrolu nad Vrhovnim sudom. Onog trenutka kad taj sud potvrdi presudu zlocinackoj organizaciji pocet ce njeno urušavanje.

VL
JW
Jim West
16:50 09.07.2021.

Kandidat mora biti tipa Kazimira Bačića ili Dragana Kovačevića. Pošten i pravedan čovjek. Neće HDZ nekog kriminalca poput Zlate Đurđević.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.