Poljoprivreda

Seljaci će 2014. iz EU moći povući 723 milijuna kuna

j
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/3
20.12.2013.
u 18:33

Proces akreditacije Agencije nije bio lak, na tome se radilo dvije godine u suradnji s čak tri europske revizorske kuće

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina potpisao je odluku o punoj akreditaciji Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR), koja je uvjet za korištenje Europskog poljoprivrednog jamstvenog fonda za izravna plaćanja u okviru kojeg je hrvatskim poljoprivrednicima na raspolaganju 2,8 milijardi kuna godišnje. U idućoj godini Hrvatska će iz tog fonda povući 25% sredstava, odnosno 723 milijuna kuna, kazao je ministar Jakovina ističući kako će isplata biti u dvije tranše do kraja lipnja.

Proces akreditacije Agencije nije bio lak, na tome se radilo dvije godine u suradnji s čak tri europske revizorske kuće, što, čulo se jučer, nije neobično zna li se da agencije za plaćanja u Europskoj uniji isplaćuju više od 40% cjelokupnog proračuna EU, rezerviranog za poljoprivredu.

>> 'Hrvatska očekuje mnogo od reforme poljoprivrede'

Komentara 17

KO
kolarjeva3
19:17 20.12.2013.

"Seljaci će 2014. iz EU moći povući 723 milijuna kuna" Malo morgen !!

K2
kritičar_2
22:45 20.12.2013.

ministru nije lako.čovjek ima puno obaveza. dvije supruge, vjerojetno i dvoje djece i još ministarstvo poljopvrivrede.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
09:31 21.12.2013.

Seljaci neće ništa povuči. Novac će posredstvom Ministarstva povući isti oni koji su povlačili i poticaje. A da je ukupna suma poticaja u poljoprivredi rasla a proizvodnja padala. To je ipak hrvatski fenomen kojeg njeguju sve vlade. A ministri, koji god bili, nastavljaju s takvim pranjem novca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije